Gizemensar kizlar bebegime 10 gun sonra filan ek gidaya başlamayı düşünüyorum çünkü biz ne zaman sofraya otursak saldırıyor istiyor kasik görünce ağzını aciyor 5 bucuk aylik olmus olacak 10 gun sonra. Yoğurtla mi başlasam neyle başlamalıyım ne kadar vermeliyim biraz tavsiyeniz ihtiyacım var yardımcı olun bana . Ve yogurdu inek sütüyle mayalayim simdiden teşekkürler cevaplarınız icin
MuhammedAmine Gizemensar Ben yoğurtla başladım 3 gün denedim , sonra sebzeler , sonra meyveler , sonra kahvaltılık şekilde devam etti . 7. Ayda öğüne geçtik bende 5.5 aylık iken başlamıştım doktor tavsiyesi ile
tugceilealin Gizemensar once sebze ardindan yogurt en son meyve seklinde tadimlar oneriloyor genelde.sebze en zor sevilen besin oldugu icin yogurttan sonra zorlanabilir.kabak patates bezelye balkabagi havuc tattirin 3 gun kuraliyla sonra yogurda gecin ki sebze de sevsin herseyi yesin 🙏 bu arada yogurdu da cam sise pastorize sutlerle mayalayin en guzeli oyle oluyor
Limonlusu Gizemensar bebeğiniz. Hazır duruma gelmiş yoğurt verebilirsiniz 😊 sonra sebzeler sonra da meyveler olarak devm edebilirsiniz 😊 biz doktor önerisi ile 5 aylıkken başladık çok şükür Bi sıkıntımız da yok 😊
MuhammedAmine Gizemensar İlk açık süt ile mayaladım ama pandemi döneminden beri bim altın süt ile mayalıyorum
tugceilealin Gizemensar 3 gun kurali alerjisi olup olmadigini anlamak icindir mesela ilk gun 1 cay kasigi 2.gun 1 tatli kasigi 3.gun de 1 yemek ksigi kadar veriyoruz bu surede gozlemleyin alerjik bi reaksiyon gormezseniz diger sebzeye gecebilirsiniz. Bir de mesela patatesle basladiniz gecti 3 gun alerjisi yok sonra kabagi denerken sadece kabak vermenize gerek yok patates ve kabagi karistrip verebilirsiniz.ama miktar olarak genelde bu cercevede olun alerji olursa cok etkilenmesin
tugceilealin Gizemensar biraz fazla arastirmistim doktorumuz pek ilgilenmeyince 🙊😁 mesaj atabilirsiniz merak ettginiz bisey olursa seve seve yardimci olurum
Deletedmom311 tugceilealin ben de bşey sorsam 🤗 şmdi bu 3 gün kuralını uyguladk dyelim patateste snra 3.gündn snra ne kadar vercez doyana kadar mı yine 1 ymek kaşgı mı onu anlayamadm bi türlv😃
Gizemensar Deletedmom311 bende biraz araştırdım da alerjisi olup olmadığını kontrol etmek için her sebz3 meyvede 3 gun kuralı geçerli yani 1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı bir yemek kasigi diye
tugceilealin Deletedmom311 patates gecti ya mesela 3 gun tadim kuralini 6. Ve 7. Ayda yarim cay bardagini gecmeyecek sekilde verirsiniz.zaten en onemlisi 6. Ve 7. Ayda bebeginiz agzini acmazsa zorlamayin cok az yiyorlar 8. Aydan sonra ek gidaya tamamen hazir oluyorlar. Soyle toparliyim 6 ve 7. Aylari kocaa bir tadim donemi gibi dusunebilirsiniz.gunde tek ogunle baslayip 7. Ayda 2 ogune gecersiniz