Ayseeoknn doktorumuzun tavsiyesi☺️ Her doktorun bakış açısı bu konuda farklı. Şükür bebeğim sadece emiyor ve mama vermiyorum, kilo alımı iyi, boyu ve kilosu ortalama değerde. Doktorum; 3 gün kuralını sadece alerjen ürünlerde yap dedi, 6 aydan önce su verilmez demiyor ilk aydan beri su ver dedi( bi süre mama+meme gittik özellikle mamadan sonra ver ki pamukcuk olmasın dedi) kimyon çayı verebilirsin gaz damlasından daha çok işe yarar dedi, silikon kaşık gereksiz onun yerine bildiğimiz çay kaşığını kullan dedi wasabi alacaktım gereksiz dedi ocean ın Demir ve d vitaminini kullanmak istiyorum dedim hayır dedi ( ben yine de ondan habersiz oceana başladım ama😋) vs vs bu örnekleri verme nedenim benim doktor biraz farklı tarzda herkese uymaz tavsiyeleri Ben güvendiğim için dediklerini yapıyorum ve önemli olan güvendiğiniz bir doktor bulup dediklerini yapmak bence
doktorun 4. Ayda başlatma nedeni ise bebeğin kaşığa ve pütüre alışması 1-2 tatlı kaşığı ile başlayıp ay sonu 1 küçük çay bardağına çıktık bu kadarcık miktar bebeğe ekstra kilo aldırmaz asıl amaç 7. Ay olup artık sütümün yetmediği durumda bebeğin ek gıdayı öğrenmiş olması
önce bende yadırgadım 6 aydan önce su bile verilmez diyen var neden el gıda veriyorum diye ama burada 7-8 aylık ek gıdayı reddediyor pütüre alışamadı yazanları okuyunca mantıklı geldi
ama uygulamak benim kararım sadece tecrübemi yazıyorum tavsiye etmiyorum her anne içinin rahat ettiğini yapmalı