Merhabalar arkadaşım.Benim ikiz bebeklerim var.Doğdukları gibi aptamil in formül mamasını verdi doktor,sonra ben emzirdim.O ana kadar haberimiz yoktu alerjilerinden.1 gün sonra sizin yaşadığınız mukuslu kaka,arkası kanlı olarak tespit ettik ve derhal bebek bakım ünitesine gittiler.Benim şansım en başta tespit edildiği icin bedenlerinden inek sütüne dair ne varsa kolayca temizlendi.Tabi öncelikle bana tıpkı sizin gibi diyet verdi doktor.Mamamız zaten direk değişti Aptamil pregominan AS,ki hatta hala bunu kullanıyoruz.Stres ve üzüntü sebebiyle sütüm kesildi yolumuza mamayla devam ettik ta ki ek gıdaya kadar.Sonrasında inek sütü ve ürünü olan hiç bir şeyi yaklaşık 6/7 aylık olana dek kullanmadık.9. Aydan sonra süt olarak birer kaşık şeklinde denemelerle başladım,ancak şunu belirmek istiyorum ekmeklerine varana kadar kendim evimde yapıyorum , emin olmak icin mayadan ve içine konulabilecek her şeyden ötürü .Zamanla tavuk,kuzu eti,koyun sütü gibi azar azar vermeye başladım.Şu an 13 aylığız, yoğurda neredeyse yeni geçtik sayılır,bir de bizim bebeklerimiz hassas ilk olarak ne verirsen 3 gün kuralına uymak her bebekte olduğu gibi bizim bebeklerimizde daha önem arz ediyor diye düşünüyorum başka bir alerji durumu varsa tespiti için demek istediğim.Onun dışında doktorumuzun bu durumun kalıcı olmadığını da belirttiğini söylemek isterim.Size tavsiyem doktorla paralel olarak ve danışarak,doğru bir şekilde ilerleyeceğinizden şüpheniz olmasın.Halk arası bilgilerde komşuda cok bilir akraba da ; ancak bu durum basit bilgilerden ibaret değil,siz bir anne olarak en iyisiyle bebeğinize gerekeni yapacağınızdan şüphem yok , kendinizi yormadan yıpratmadan zamanla bu durumu aşacağınızı inanıyorum keza bende aynı durumdayım , bizim biraz daha dikkat etmemiz gerekir , sadece farkımız bu:)