mrvcr ben o döneme hazırlık olarak şunları yaptım; size de fikir olsun.
evde bebek gibi emekledim, bir bebeğe zarar verebilecek her şeyi kaldırdım, yerini değiştirdim, sabitledim (özellikle çekip asılıp üzerine düşebilecek şeyleri sabitledim), çenesini kafasını çarpma ihtimali olan yerlere hepsiburada’dan kauçuk ve silikon koruyucu aldım, priz olan yerlerin önüne komidin yada sehpaları koydum, sephaları da orta yerden kaldırdım ve hiç bir engel koymadım, kitapları oyuncakları vs hep elinin altında. Beşiği ahşap, 6-9 aylık arasında kenarlara yastık koydum kafasını çarpmasın diye. Ve her işimi yaparken de yanıma aldım, çamaşır asma,dolap düzenleme,yemek yapma, banyo&duş, temizlik. Ya kanguruya koydum yada mama sandalyesine. Yalnız bırakmadım hiç düşme ihtimalini düşünerek. Ama emeklerken zarar verebilecek her şeyi ona göre düzenledim. Hemen hemen her yeri karıştırdı dağıttı çekmecelerin hepsini açtı kapattı vs, şimdi 14 aylık olacak çekmece açmaz prizlere yaklaşmaz, tencereleri yerinden çıkarmaz. Sadece açmaması gereken yerlere hala ilgisi var keşfedemediğinden (mesela tüpün olduğu lavabo altındaki dolap, buzdolabı)