Ummeymen Hanımlar ben 175 eşim 190 boylarımız uzun ailelerde öyle kısa kimse yok bakıldığında. Fakat bebeğimi gören herkes küçük kalmış kısa boylu olacak falan diyolar . 9 aylik 70 cm bile değil. .. bebek boy uzaması için fikir ve bilgisi olanlar ne onerirsiniz yiyecek hareket vs 🌸
mom20 Ummeymen ilikli kemik suyu boy uzatır diyorlar 🤷🏻♀️ Ben hergün çorbalarına su yerine ilikli kemik suyu koyuyorum son 6 ayda epey uzadı bebeğim sebebi kemik suyuyla mı ilgili emin değilim .. ilk 6 ay az uzamıştı Normalde en cok o dönem uzaması gerekliyken
Merve Ummeymen canım bizde uzunuz kızım minyon. Birden boy atmaya başladı 11.5 aylık şuan. Canını hiç sıkma. Kemikleri suda beklet önce kanlı suyu çıksın. Ben kanlı su çıkıp tertemiz olana kadar suyunu değiştirip bekletiyorum. Sonra at tencereye doldur ağzına kadar su kaynat en az 10 saat. Düdüklüde annem 4 saat kaynatıyor ben düdüklü kullanamıyorum korkuyorum
Dmt-01 Ummeymen ruşeym hiç duyduunuzmu boy uzaması için çok faydalıymış 8. Aydan sonra kullanılıyomuş sanırım benim kızım daha 7 buçuk aylık enson 65 cnmdi bir ayı geçti doktora gideli bilmiyorum şuan nekadar ama benim boyum kısa 1.53 eşimin 1.84 oyüzden kızımın bana çekmesini hiç istemiyorum ruşeym verecem zamanını bekliyorum bide benim kızıma doktor iki-üç aylıkken annesine çekmiş minyon olacak demişti ama en son kontrole gittiğimizde korkma annesi boyu normal dedi minyon olmaz yani dedi doktor bişey demedimi boyuyla ilgili bide persentil tablosuna baktınızmı ortalama değerlerin içindeyse korkmayın
Ummeymen mom20 canım nasıl kaynatiyosun kemik suyunu kemikleri yıkayıp etler birbirinden ayrılana kadar kaynatiyo musun. .içine bişey ariyomusun. eşim ilk suyu dökülmesi lazım falan diyoduda ondan soruyorum belki biliyosndr bu işlemi
Ummeymen Merve ay canim süpersin tesekkur ederim hemen koyayım da kaynasın üzerine su koycam mi şu azaldıkça
Ummeymen Dmt-01 yani bayağı altlarda canım %10 falandi sanırım baktığımda ama ruseym bende bi deniyim çok teşekkür ederim canim
Ummeymen Sevilay61 ınsaallah canım ama yoğurt vereyim sıkça doğru diyosun çok iştahsız hiç bsey yediremiyorum ki
Mommy_ Ummeymen Zaten boylarınız uzunmuş endişe etmeyin bence bunun ergenliği de var 😉 Peynir altı suyu koyabilirsiniz yemeklerine bir küp faydası olabilir.
Ummeymen Mommy_ canım peynir altı sütünü da deniyim ne çok eksiğim varmış. İlk bebek tek büyütüyorum bide çok iştahsız hiçte bu tarz arayışlara girmemişim yemek yedirmeye çalışmaktan teşekkür ederim hemen peynir altı sütünü da baslayayim
DamlaKck Ummeymen Bebeğinizin beslenmesinde kemik suyu, badem unu ve ruşeym kullanabilirsiniz. Bunlar boy uzatır.
Ummeymen DamlaKck çok teşekkür ederim 🌹 kemikleri kaynatmaya başlıyorum ınsaallah badem ununu bugün alayım bi deneyeyim
DamlaKck Ummeymen Daha önce badem yedirmediyseniz öncelikle üç gün kuralı ile deneme yapmayı unutmayın, kuruyemişler alerjik gıdalar malum.😊 Pankek, omlet ve köftelerine her zaman 1 çay kaşığı ruşeym katıyorum ben oğlumun, siz de deneyin mutlaka.
DamlaKck Ummeymen Ha bir de yazmayı unuttum, vermiyorsanız peynir altı suyu da verin. O da çok faydalı.
Deletedmom348 Ummeymen Bizde eşimle uzunuz. Başka bir sebepten kızımızı doktora götürdük iyi bir Prof. O da şöyle dedi. Anne uzun baba uzun bu kız minyon olacak neden?? Nedeni 7 Nesil gendir dedi. Bişey yapmaya gerek yok. 0-3 ten sonra görelim nasıl olacak dedi. Yani kısa olsun da sağlıklı olsun. Boy umrumda değil yani. Ben hiç sorun etmedim bunu eşimde öyle. Kendisi bize açıklama yaptı
Ummeymen Deletedmom348 doğrudur canım haklısın tabiki … bnde öyle bir ihtimale karşın büyük babamlara sordum onlarında bildiği hep uzunmuş büyükler. Ama eşim tarafında olabilir haklısın
Ozgecinar Ummeymen boy uzamasında buğday ruşeym nin işe yaradığını duymuştum. Bu arada bebeğiniz daha çok küçük bir anda boyu uzayabilir okadar takmayın