PonciKom Dorukum ben suan dusunuyorum tek doz olması ıcın bekledım kızım zaten devmlı iğne yiyor canı acımasını ıstemıyorum devamlı 16 aylıkken tek doz nımenrix yaptırcaz
TC07 Dorukum 1 yaşından sonra tek doz olarak yaptıracağım.çünkü zaten aşıları yeteri kadar var ve menenjikok ağor bir aşı biraz.
PonciKom Dorukum ben doktoea sordum oluyor 13 ayşıkken yaptırxaktım corona girsi 16 aya kaldı ıstedıgın ay yaptırıyorsun ama corona girmıstı malesef bugunlere kaldı
PonciKom Dorukum ben yaptırmıcam bitanesini yaptırcam sadece nımenrix oda bısy okmaz herhld sonucta menenjit aşısı
mozaik Nimerix 4.5 aylikken , bexsero 5 aylikken yaptirdik. Bizim doktorumuz 12. Ay ve 13. Ayda ikinci dozlarini yaptirirsiniz yeterli dedi. Her doktor farkli söyluyor bu aşida
rabia22 mozaik her doktorun farklı söylemesinin bir sebebi var mı acaba madem tek bir aşı oluyorsa niye ayrı dozlar halinde yaptıralım ki bende yaptırmayı düşünüyorum ama kararsızım araştırıyorum hala
mozaik rabia22 Ben de anlamadım. Ay olarak erken vurulmaya başlarsaniz 3-4 doz vuruluyor . Bizim 6 aydan once oldugu için 3 doz olmasi gerek diye biliyorum. Ama doktorum gerek yok dedi. Bu ay gideceğim ne diyecek merak ediyorum.
demir1717 rabia22 6 aydan önce, 1 yaştan önce, 1 yaştan sonra başlanmasına göre doz sayısı değişiyor. A ve B grubu aşıları 2 aydan itibaren başlanabiliyor. Mesele bebeğin kaç aylık olduğu hangi ayda başlandığı.
boncukhaniminannesi rabia22 bilim adamları ve dünya sağlık örgütü iki markayı birlestirememisler canım ondan . Yani bexsero b tipi menenjiti kapsıyor nimenrix te başka bir menenjit türünü kapsıyor.
rabia22 demir1717 yani doz sayısının vurulma ayı küçüldükçe artıyor olması çok ilginç değil mi bi bana mı öyle geldi bilmiyorum ki
demir1717 Dorukum oğlum 9 aylıkken başladık. MenA grubu nimenrix, MenB grubu Bexsero hepsini oldu şuan 21 aylık.
GramPozitifBakteri Dorukum 5 buçuk aylıktı ilk dozu başlattı bir gün nimenrix iki gün sonra bexsero yapıldı.İkinci doz 7 buçuk aylıkken olucaktı ama pandemi vs derken 8i buldu o zaman da bexsero yapıldı.Üçüncü doz da 1 yaşındayken olucak yine bi gün nimenrix iki gün sonrası bexsero şeklinde cnm