zeynepzeze Merhaba bebeğim 10 aylık çorba, sebze yemeği yoğurt, meyve gibi gıdaları yiyor. Ama makarna,pilav,mücver omlet gibi gıdaları yemiyor. Bu ay da ki bebekler hep mi böyle yoksa benim bebeğim mi yemiyor anlamadım 😕
Asafeymeninannesi zeynepzeze Biz 11 aylıkken yemeye başlamıştık 😊 Yerdi ama zorlanırdı. Mesela pilav vermek istediğim zaman hafif sulandırıp öyle verirdim.
Seherronya zeynepzeze herşeyi yiyo canım alıştırman lazım sana tavsiyem örneğin makarnayı küçük küçük kes koy önüne kendi mıncıklayıp yesin öyle öyle alışıyolar yemeye ben şuan herşeyi veriyorum maşallah güzelce yiyo
Nebicimanne zeynepzeze inanirmisin 18 aylik son 1 2 aydır yiyor. Dışleri cikardi öyle başladı öncesinde ekmek içi bile yediremezdim egerki dis çıkarıyorsa ondan olabilir
Hunilianne Seherronya ne zaman önüne koyabiliyoruz? Benimki yedi aylık. Hic püre yapmadım ama son günlerde çıkarıyor kucuk parçalı sebzeleri vs. Acaba alışır mi?
Seherronya Hunilianne alışır canım ama tabiki senin gözetiminde olsun ben o aylarda alıştırdım şuan 10 aylık rahatlıkla eline havuç salatalık falan veriyorum güzel güzel ısırıyo artık bilincinde büyük parça oldumu kendi eliyle çıkarıyo ağzından
Mom8 zeynepzeze 7 aylıktan beri yiyor benim kızım. Ufak parçalarla başlayın eline verin kendisi yesin. Biraz daha zaman geçerse çok sıkıntı yaşarsınız
Sblsrgnsn zeynepzeze 9 ayligiz yeni yeni yiyor makarna pilav fakan ama sade olunca yemiyor oglum yogurtla ıslatıp oyke veriyirum mucveri 7 aylikken vermistim ilk eline verin yada ufak oarcakar halinde onune koyun kendi yemek ister zaten
Deletedmom513 ek gıdaya direkt blw ile başladığım için şuan 1 yaşına girmek üzere herşeyi yiyor kendisi en sevdiği şeyler zaten makarna köfte tarzı şeyler pankek felan . küçük parça yapıp siz verin elinizle . sofrada yanınızda olsun siz yemek yerken en önemlisi ve zaman tanıyın zamanla yiyecek başta hepsi oyun oynuyor ama birkaç ay içinde alışıyor . alıştıktan sonra senden rahatı yok 👍
Kekmez zeynepzeze her bebeğin yeme şekli yemesi yediği sevdiği şeyler aynı olmaz ki canım benim kendini sıkmana değmez püre seviyorsa püre ver daha küçük bebeğin ne zaman hazır olursa hissedersin daha da katı sert şeyler vermeye başlarsın üzülme canını sıkma o aylarda da bir çok bebek o şekilde
Tubali zeynepzeze benimkide hiç yiyemiyor😔. Eline verdiğimiz herşey boğazında kalacak gibi oluyor öksürüp kusuyor. Pütürlü kesinlikle kabul etmiyor pirinç tanesini bile ağzına koyunca atıyor. Artık herşeyi blender dan mı geçirip versem diye düşünüyorum. Çünkü oğlum ek gıda dan mahrum kalıyor 😞
zeynepzeze Tubali Bence blendıra alıştırmayın. Zamanla yiyecekler mecbur.. Pürüzsüze alışırsa hiç yemeyebilir. O yüzden az da olsa böyle devam edelim
Kekmez zeynepzeze ben blendırdanda geçirdim hatta bir buçuk sene püre şeklinde kahvaltı verdim ve şuan 2 yaşında herşeyi yiyor kerevizden salataya enginardan turpa balıktan sebze çorbasına kemikli et tavuk yani ve kendi yiyor hiç alakası yok yani kendinizi böyle şartlamayın nasıl yemek istiyorsa öyle verin zaten dediğim gibi daha çok küçük kimse 15 16 yaşına kadar püre yemiyor yani
Kereminannesi09 zeynepzeze artik yemesi lazim sanki oglum 11 aylik pilav makarna kofte tavuk yiyo ama en bastan sulu lapa seyler sevmedi o yuzden hep cigneyerek yiyebilcegi seyleri sevdi
Batimoms Ben de pandemi sürecinde evdeyken alıştırdım. Kusup kusup durdu ama pes etmedik. Muz yerken boğulan bir oğlum vardı düşünün yumuşacık birşey. Ama öyle bir alıştı ki beni de mahcup etti. Benim oğlum kaşıkla beslenmiyor. Kasığa asla ağzını açmaz. Bizd3 fırsat bu fırsat dedik 7 8 aylık blw başladık. Şimdi yemediği birşey yok maşallah. Kendi ne kadar isterse yiyor. 11 aylık. Eline but veririm yer köfte makarna pilav ama istediği kadar. Kilosu düşük biraz ama ben kendim zorla vereceğime kendisi öğrendi. Çok şükür.