Liderbey Merhabalar, 20 günlük bebeğimin dilinde pamukçuk çıktı. Miğdesini bulandırıyor dilini çiğniyor gibi sürekli başına gelen var mı? Nasıl geçer? 😔
1prensannesi_ Liderbey günlük ılık su vermeyi deneyin bi iki çay kaşığı biz o şekilde geçirdik çok şükür
Sumeyye-buglem Liderbey cnm bizdede oldu damagindydi suyu kaynat ılisin 1 cay bardağı suya bi cay kaşığı karbonat koy icinde erit ttemiz bi tulbentle dilini sil bunu geçene kadar yap bnmki geçtiği halde haftada iki kere yapmami soyledi doktorum ilaç vermedi
Misi Liderbey merhaba. Benim bebegimin de 1 aylikken dilinde beyazlik olmustu. Biz de pamukcuk diye dusunduk ama doktoru süt beyazlığı dedi. Pamukcuk degilmis. Bu kadar erken pamukcuk olma ihtimali düşükmüş. Isterseniz bir doktora danışın belki sizinki de sut beyazligidir. Google gorsellere de bakabilirsiniz.
Ayseee27 Karbonatlı suyla emdikten sonra yada mama aldıktan sonra kulak çubuğunun etrafına ince temiz bez sarıp suya batırıp dilini siliyorum. Birde bir iki çay kaşığı kaynatıp soğutulmuş su veriyorum.
Canpare2 Yumuşak tülbent ile karbonatli ılık su yapıp tek bir yöne doğru yani dilin iç taraftan dışa doğru silin ama sadece içten dışa doğru Bulaştığı için ağzın diğer yerlerine bulasmamasi için tek taraflı silin bide emzik veya memenizi temiz tutun geçer