Serass biz doktorumuz tavsiyesiyle 5.ayda tadimlara başladık 1 2 çay kaşığı şeklinde sonra 1 tatlı kaşığı sonra yediği kadar gittik , ilk bal kabagiyla başladım sonra patates havuç verdim sonra yeşil kabak, taze fasulye ,bezelye sonra birleştirip çorba gibi verdim. Mesela havuc+sogan+patates içine bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı koyup pişirdim veya kabak+sogan+patates+havuç veya semizotu+sogan+bulgur kavurup üzerine hazır su koydum böyle böyle alıştı. Içlerinde sevmediği şeyler oldu tabi mesela tarhana 18 aylik hala yemez yoğurt çorbası da yemez deneyerek keşfedeceksin. Sebzeler bittikten sonra yoğurt tadını yaptık onu da sevmemişti ama meyve püresi eşliğinde alıştırdım şimdi her yemekte 1 küçük kase yoğurt yer . Kahvaltı için acele etmemelisin sütun yeterliyse bol bol emsin değilse mama yesin 8.ayda kahvaltıya başlattı doktorumuz 1 haşlanmış yumurta sarısı+ 1 tatlı kaşığı labne bu kadardı kahvaltısı tabi önce yumurta alerjisi test etmek lazım bi parca verecek 3 gün üst üste gözlem yapmak lazim 👍, kahvaltı öğünü oturduktan sonra cesitlenebilir ben 1 ay bu şekilde devam edip sonrasında kahvaltılık helva tahin pekmez karışımı zeytin gibi bizim yediğimiz yiyecekleri sundum ve tereyağlı peynirli yumurtaya geçtik 1 yasa kadar sadece sarışını yedi 1 yaştan sonra beyazını biraz biraz ekleyerek vermeye başladım baktım tepkime yok tamamını kırdım verdim .. stressiz sorunsuz bol iştahlı bi dönem dilerim