Aselzade ben atlattım gibi ama tam diyemem.. 3,5 aylıkken başladı 6. aya doğru geliyoruz anca hafifledi.
Şöyle oldu benim, doğumdan beri silikon uç ile emziriyordum 3. ayın ortalarında istemedi bende silikonsuz emzirmeye başladım başta iyidi sonra çok az emmeye başladı 5. aya kadar ite kaka idare ettim. sonra daha kötü oldu hiç almak istemedi bu arada sütüm yetmediği zamanlar akşamları günde 1 defa mama veeriyordum ve o biberonla almaya alışınca hepten almak istemedi baya memeye alınca bekliyodu biberon gibi aksın diye🤦♀️o gün karar verdim bir daha biberon asla vermeyecektim
1.si anne memesine en yakın biberon olan medela calma markalı biberon aldım sağdığım sütü de ordan verdim bunu araştırabilirsiniz. çünkü memeyi almadığında süt üretimi için sağmanız ve vermeniz lazım..
2.si memeyi almadığında aman karnı aç doysın diye mama vermedim evet aç kaldı biraz ama bu en fazla 1 gün sürdü az az emdi daha sonra biraz daha memeye sarıldı.. bu aralarda ben sütümü sağmay çalıştım ama emmediği için azalmıştı. hiç vazgeçmeyin..
3. tekrardan silikon uça döndüm bu kesinlikle tavsiye ettiğim bişe değil ama benim oğlum kesinlikle buna biraz yatkın olduğu için sırf memeye devam etsin diye kullanıyorum. Medela biberonu kulllanan bebeklerin normal biberob akışı olmadığından çok zorlandıkları yazıyordu benim oğlum onuda çok kolay almışto🤦♀️ biberon silikon uç benzediği için devam ettim..
4. uyku aralarında emiyordu gündüz uyanıkken emmiyordu. gündüz uykudan kalkar kalkmaz daha doğru düzgün gözünü açmadan memeye aldım ister 2 dk ister 3 dk ama aldı. gün içinde sık sık emzirmeye çalıştım ağlasada memeye gelmesi iyi oldu. buarada loş sakin bi odada kesinlkle emziriyorum. yoksa bakınmaktan memeye gelmiyo bile☺️
diyebileceklerim bu kadar umarım bırakmaz özellikle sık emzirmeyle ilgili yazdıklarımı dikkate alabilrsiniz çok zor bir süreç ve bende çok yıprandım. hala tam istediğini söyleyemem arada reddediyor ama bütün gücümle mücadeleye devam💪🏻