Merhabalar sonunda dogum hikayemi yazıyorum biraz geç yazmak istedim cünkü tamamen yaşayıp öyle size yansıtmak istedim böylesi daha iyi diye düşünüyorum. 2 ay 9 gün önce epidural sezeryan dogumla dünyaya geldi canım oğlum. Basından beri normal dogum istiyordum özeldeydi doktorum bu arada hep normal doğum için çabaladım yürüyüş yaptım bol bol tabi son dönemlerim pandemiye denk geldigi için pek cıkamadım 53le Hamile kaldım ve 87 kiloyla doğuma girdim🤦♀️ tabi dogumdan hemen sonra 17 kilo gitmişti 2 ay geçti ve suan 69 kiloyu gördüm yavas yavas veriyorum emzirdigim için diyete baslayamadım ama ekmek ve aburcuburu bıraktım tabi bu kadar cok kilo almamın büyük sebebi sigarayı bırakmak oldu. Hamileliğim ilk 3 ayı mide bulantısıyla geçti ama ben bulandıkca yiyordum o rahataltıyprdu beni bu sebepten de cok kilo aldım. Neyse ki evladımda bende saglıklı yoz önemli olan o sakın kiloyu kafaya takmayın doktorunuzu dinleyin. Dogum anına gelecek olursak 39+4te normal kontrolüme gittim ve doktorum bebegin 4 kilonun üstünde oldugunu normal yapamayacağını söyledi ama çatı muayanesi vs yapmadı. Bizde mecburen dinledik zaten cok fazla şişmiştim dayanamıyordum doğumu kabul ettik ve o gün ögleden sonra epidural doguma alındım. Cok sakindim ameliyathaneye gidene dek herşey orda basladı hemşireler asla yardımcı olup sakinleştirmedi ve cok panik yaptım bu sebeple cok zor geçti kendimi cok kastgım için. İgneyi belinizden vuruyorlar anında uyuşuyor belden aşağınız. Bebegi çıkardıkları anı hissettim sadece büyük bir baskıyla ama acı olmadı. O yaşadıgım his cok güzeldi fakat sonrası büyük bir işkence midem bulandı ve kalbim boğazımdae attı. Sakın anlattıklarımdann korkmayın benim tamamen yeterince sakinleştirilmediigm için oldu o yüzden lütfen hemşireleri ve doktorunuzu bu konuda bilgilendirin. Ben bebegim cok aç kalmasın hemen emzireyim diye epidural istedim fakat beni yaklaşık 40 dk müşade odasında beklettiler genel de olsaydım aynı sürede bebegime kavusacaktım. Bir daha olsa genel isterim bu yüzden ama tmaöaen hastane hatası cnkü aynı yöntemle doguran arkadaslarm ertesi gün normal hayatlarına devam ettiler ve cok normal anlattılar yani birazda sizde bitiyor iş. Doktorum ertesi gün cıkıp eve gidebilmek için bu aksam yürümen ve gazını cıkarman gerek dedi mecburen yürüdüm gece boyunca ama yine kendimi kastıgım için cok acı cektim siz sakın kasmayın rahat olun. İyileşme sürem 1 haftayı buldu bu süreçte kalkarken cok zorlandım annemler bebegi getirip götürüyordu. Birde ameliyattan cıktıgınozda sakın basınız sağa sola aşağıys oynamayın fazla sırf bu yüzden aşırı boyun bas agrısı çektim. Bu arada bebegim doktorun dedigi gibi 4 kilo 300 gram dogdu :) suan iyiyiz cok şükür sorularınız varsa cevaplayabilirim hepinize hayırlı güzel saglıklı dogumlar 😍