Nazlimiranasaf sr_ky 9 ay 20 günlük. 30 haziran kontrolünde 11. 950 gr 75cmdi oglum. Anne sütü bagımlısı asla ek gıda veremiyorum..gecede en az 10kez bazen sayısız kere uyanıyor ve emiyor..
Sblsrgnsn sr_ky boy kilodunu bilmiyorum 6 aylikken 8300 du 64 cmdi yarin kontrolunuz var ozaman ogrenicem aslinda yapabildiklerini bende merak ediyorum sanki benim benegim ayina gore herseyi yapamiyor gibi geliyor gerci daha 1 hafta oldu 9a gireli ama arkadasimin bebegi 10 aylik uzun zamandir alkis gel gel yapio sar sar makarayi falan yapiyor bizde hicbiri yok isaret parmagini cok sik kullanmaya basladi herseyi iki parmagiyla tutmaya basliyor yemeklwri kendisi yemek istiyor toplara karsi asiri bi ilgisi oldu cok seviyor bide gecen ay gordugu herseyi agzina aliyorsu o biraz azaldi once inceliyor evirio ceviriyor sonra ya atiyor ya agzina aliyor aklima gelen bunlar
Bahar1425 sr_ky 9 ay 6 günlük boy 73 kilo 9.5 meme bagımlısı gece en gazla 1000 kere kalkıyor emmeye ve beni bu çok yıpratıyor gündüz sıkıntımız yok 2 kere emziriyorum yediğim herşeyi veriyorum gece emmesini kesmek istiyorum. Heryere tutunup kalkıyor yürüyor gece emmesini 3 gündür planlıyorum çok uykusuz olduğum İçin gece 4 den sonra pes edip memeyi veriyorum 😀
Esleminannesi17 sr_ky alkis yapiyor baybay yapiyor isaret parmagini çok kullaniyor. Kilo boy persentde ℅100 cikiyor. Bana ve cevreme cok gelmiyor ama. Ellerinden tutunca cok hizli sekilde yueuyor koltuklara tutunup gidiyor ama gozetim altinda. Benden gordugunu yapiyor ben toz aliyorum oda islak mendille mama sandalyesini siliyor gibi yapiyor hatta resmen siliyor
Bahar1425 Sblsrgnsn bak benim bebeğim de öyle alkış bay falan yapmıyor çok inceliyor ben yapınca ama yaptıramıyorum ama normal her Bebek bir değil baba anne dede diyor heryere tutunup yürüyor emekliyor 4 gündür eline kraker bisküvi patates kısartması sebze meyve veriyorum kendi kendine yiyor gözetim altında. Biberon ve emzik asla almıyor herşey bardaktan gece emmeye milyon kez kalkıyor tok olsa da alttan iki dişimiz var 3. Yolda Altan. 9 ay bir haftalık daha ama yapar bu ay sonuna diye umut ediyorum
sr_ky Sblsrgnsn hımm benim bebeğim de son ölçümlerinde boy 68cm kilosu da 7900gr çıktı. Baya zayıf deniliyor. Mama ile besleniyor sadece. Reflüsü çok vardı baya kusuyordu. Beni taklit edemiyor daha. Ona çok kafam takıldı. Bazı kelimeleri söylüyor ama çok uğraştım ben söylesin diye. Ama hareketlerimi taklit de etmiyor genel olarak
sr_ky Bahar1425 hımm benim bebeğim de uyanmıyor sabaha kadar maşallah. Bana da hep gece uyurken mama ver deniliyor. Bende bunaldım artık kilosu da dazla değil ama zaten çok küçük doğdu erken geldiği için baya .
Sblsrgnsn Bahar1425 cogu seyimiz ayniymis bizim bizimde iki dis var 3 yolda benim oglumda biberondan bisey icmiyor kasikla bile yemiyor hicbiseyi corbayi suyu herseyi bardaktan iciriyorum bugun muhallebiyi bile kaseye agzini dayAyip yedi ben hareketleri yapinca inceliyor normal demekki bahsettiklerinizin hepsi bizde de var anne meme dede baba bunlari soyluyor anlasilmayan bazi sesler cikariyor koltuklara tutunup yuruyor ama gecen ay elinden tutunca ayaklariyka bikac adim atardi bu ara elinden tutunca adim falan atmiyor sadece ayakta duruyor ben adim adim setine abone oldum bu ay 99. Ay setimiz geldi ona baya ilgi gosterdi biraz pahali ama ben bebegimle cok fazla vakit gecirip oyun oynayamiyorum o kitap sayesinde guzsl vakit gecirdik orda gosterdigim bazi seyleri yapiyor tam anlamiyla yapamasa bile yapma cabasi var en azindan bide geceleri onceden uyandiginda emip uyurdu hemen sizardi memede bikac gundur uyandiginda emip hemen uyumuyor oyun istiyor o cok zorluyor beni bu ara sizde de durum boyle mi acaba disten dolayi mi yapiyor dicem ama ilk dis cikardiginds hic boyle olmadi
Sblsrgnsn Bahar1425 kraker sert gelmiyor mu nasil yiyor bogazina takılmaz mi ben heo yumusak gidar veriyorum bugun armut verdim baya sertti onu bile zor cigneyip yuttu haslayio oyle vericem srtik krakeri basil veriyorsunuz
sr_ky Bahar1425 ben de yeme konusunda rahatım. Tabiki de eline bişi verdikten sonra çekip gitmiyorum. Ama eşimin taradı çok korkuyor boğazına kaçacak diye yutar diyorum. Sürekli de çocuğun ağzında elimiz. Ben de hiç sevmiyorum o hareketi sıkıntı oluyor 😂
Bahar1425 Sblsrgnsn Sblsrgnsn benim bebeğim de Önceden adım atardı şimdi atmıyor poposunun üstüne oturuyor direk. İlk adım ayakkabı alacağım bu yüzden. 99. Dediğin ne oluyor bende alıyım ben çok vakit geçiriyorum ama yine de aynı müzik açtığım da sadece ellerini ayaklarını oynatıyor şımarıyor oynuyor bardak kullanıyoruz herşeyde. Bizim ayımız da olan bebekler daha emeklemeyi bırak tutunarak yürümüyor bile onlar da alkış bay bay yapıyor herkesin farklı bebeği. Gece çok sık uyanması açıktan değil dişlerden bi de alışkanlık olmuş emmek emmiyorsa diş. Diş granürü var tek kullanımlık tozlar 2 saatte bir ağZına tozunu boşaltıyorum çok iyi geliyor rahatlatıyor çabuk diş çıkmasını sağlıyor biz onunla 2 diş çıkardık çok rahat geçti. 2. Diş yolda huysuzlanması geçiyor önce calpol veriyorum ardından diş tozunu döküyorum ağzına 10 dakka su falan vermiyorum etkisini göstersin diye. İnternette satılıyor 58 tl olması lazım
Bahar1425 Sblsrgnsn kredileri bir tane eline veriyorum İnan çok bilinçli oluyorlar çiğneme becerisi varsa bebeğinde korkma çok korkuyordum bi cesaret verdim baktım güzel yiyor. Önce emiyor sonra yumuşayınca zaten ağızda. Kendi minik minik kırıyor alt dişi ile sonra onu ağzında ıslatıp eziyor yerler kirleniyor ama olsun. Yumuşak veriyordum baktım Bebek buna alışıyor dedim gözetim altında ver eline ağzında fazla olunca zaten tükürüyor bunu bi kaç gün sonra görürsün sende al eline bi tane karşısına geç yemeye başla seni izler bakar ona göre davranır. Patates kozartmasını parmak kalınlıgında kesiyorum kızartıyorum eline veriyorum içindeki yumuşak yerini emerek yiyor dış sertini atıyor zaten. Kaşar kes kraker kalınlığında ver eline. Domates dilim yap ver eline salatalık kabuğunu soyup ver eline sonra zevkle izle ama gözetle kontrol et agzında kalın parça varsa parmağınla al. Bogazına takılırsa İnan rabbim bebeklere akıl vermiş kendileri çıkartıyor kusarak
Sblsrgnsn sr_ky benim bebeğinde hicbiseyi taklit etmiyor dikkatlice inceliyor sadece bizimde disten dolayi ek gida reddi yasadik 2 ay hicbisey yemedi gram ek gida almadi hep emdi o yuzden pek kilo almadi gibi cok takilma ama saglikli olsun da zayif olsun sonradan alirlar insallah
Sblsrgnsn Bahar1425 patates salatalik meyve hep veriyorum zaten herseyi kendi yiyor zaten de kraker ilginc geldi sert olduğu icin ama denicem tesekkur ederim cubuk kreker mi veriyorsunuz
sr_ky Bahar1425 ben de çoğu şeyi eline veriyorum ama eşimin ailesi biraz korkuyor ben de rahat Bırakma taraftayım sonuçta eline bişi verip çekip gitmiyorum ☺️
Bahar1425 sr_ky mama falan verme aç olduğu için uyanmıyor alışkanlık olmuş bunlarda 😀 maşallah senin fıstığa hep böyle güzel uyusun
Bahar1425 sr_ky bebekler biliyor senden babadan görüyor bakıyor inceliyor nasıl yapıyorsun diye o da ona göre hareket ediyor. Ben ekmeği kopartıyorum ucunu çeyrek olarak veriyorum üZerine peynir yemek suyu banıyorum eme eme yiyor 😀😀 doyunca da atıyor geçen annemler de kaldım annem herşeyi verdi eline rahat Bırak bebeği ver eline yesin dedi ben aman çok ısırdı aman Boğaz’ında kalacak derken alıştım 😀😀
Eylul_3 Bizde 9 ay 9 günlüğüZ 73 cm boy 8.500 kg kilomuz çok şükür herşey yolunda bakarsınız erkenden yürürüz 🙏 Altta iki dişimiz var anne sütü ek gıda iyi gidiyor yemede sıkıntımız yok ev sıkıyor bizi de ☺️ Aktivite önerileriniz neler ?