Smgeakkurt ben 6 günlük anneyim eğer profilime bakarsan bende böyle bir post açtım.
Öncelikle yanına 1 lt su şişesi al ve nerdeyse yarısını tek nefesde icebileceknkadar iç şişeyi bitirince hemen doldur.
Benim bebeğim hastaneden çıkarken gözlerinde hafif sarılık vardı birde 2 gün yoğun bakımda kaldı bende sezaryan olunca sütun 3-4 gün gelmedi Allah’ım ben nasıl ağlıyorum. Çevremde yaşça büyük insanlar var diyorum sütüm yok mama alalim bu çocuk sarılık olucak dedim herkes hemen kolaya kaçma sütün gekir bekle dedi bebeğim sarılık olduki değeri 20 idi sinir 16-17 gecesinde hastanede yattı herkese kızdım bağırdım beni cahil bekleyip mama aldirmadiniz sizin yüzünüzden sarılığı arttı diye. O yüzden canım yanına mama al her ne olursa olsun ben golden gost kullanıyorum .
Dr sorduğumda ilk önce anne sütü 20 dk emzir sonra göğsünü sağ onu ver en sonda mama ver dedi.
Hastenelerde sağma makinesi var hastane tipi süt sağma makinesi diye geçiyor aylık kiralanıyor istersen bı onlara bak. Sarılık dan kaldığım gece pompa istedim sabah kadar sagdim sütümü her 2 saat de 30 ml çıkıyordu onu verip mama verdim üstüne ve değerini. 12 kadar düşürdüm.
Kuru incir al suda kaynat. Dere otu roka ne varsa hep ye. Makarna pilav ekmek bunlardan uzak dur bol bol çorba hoşaf sıvı tuket.
Rezene çayı, humana stell tea , ve bestlak sut arttırıcı Damla kullaniyorum.
Kaynamış suya bez at şık ve bezi göğsüne iyice sar biraz yakar ama süt kanallarını açar her emzirme öncesi göğsüne masaj yap. Sıcak suda duş alırken göğsüne masaj yap tarak ile göğsüne masaj yap.
Ben şuan 1 göğsü emzirilen diğerinden süt geliyor üstüm ıslanıyor azda olsa hemen plastik bardak yada biberon koyarak sutu toplamay çalışıyorum.
Ben bu şekilde yapiyorum. Canını sıkma tek başıma cabaliyorum sürekli ağlıyorum. Sakın korkma bir şekilde büyücek pozitif düşün yapacağına inan 💪💪