Baloglum93 3 gündür patates püresi yapıyorum yemiyor ondan öncede yoğurt vermiştim ilk gün yemişti iki gün yememişti. Nasıl yefirebilirim öğütme gibi bi hareket yapıyordu geri dışarı atıyor
Defne_Sare Baloglum93 canım benim kızımda öyle idi şuan 8 aylık hala ek gıda başlangıç seviyesindeyiz 😀 sonra fark ettim ki benim kızım püreli şeyler sevmiyor bildiğin elimle bölüp ağzına öyle verince yiyor ve kesinlikle bebek muhallebisi bebek püresi gibi şeyler yemedi doktuma sordum oda dediki anne hamileyken en çok ne ile beslendiyse bebeği de öyle besleyin çünkü hamileyken bebeklerin anne karnında tat duyuları gelişiyormuş bana da mantıklı geldi çünkü hamileyken ben bişey yiyemiyordum ki bebeğim şimdi yesin 😀 ekşi şeyler yiyordum kızımada öyle yapıyorum çorba yaparken limon sıkıyorum severek içiyor falan ama hiç püre yemedi elimle koparıp veriyorum öyle daha çok seviyor.
minnakbaby benim oglum da yemedi onune koydum kendi biraz yedi biraz oynadi oyle oyle alisti suan pure versem yine yemiyor pure sevmiyor belki sizinki de oyledir ve yeni bi baslangic onun icin zamanla alisacak ilk baslarda ogurmesi cok normal 1 ay filan ogurme oldu bizde sonra alistikca gecti. Tavsiyem pure tarzi verecekseniz de taneli verin oyle alissin siz de çiğnemeyi gosterin hemen öğreniyorlar zaten 🙂
Baloglum93 minnakbaby zaten blendır kullanmıyorum çünkü araştırdım blendır verince 4 5 yaşına kadar sorun oluyormuş çocuklarda konuşmasını bile etkileyebiliyormulş çünkü yutma refleksi dilin ileri itme refleksi gelişmiyormuş
BenMathilda Baloglum93 Ek gidaya gecmenize doktor mu karar verdi? Henuz ayı oldukça küçük elbette ki bir kase yemek yiyemez zaten ancak tadim seklinde olur
Nursahmetyusufaras00 Baloglum93 cok erken kafaniza gore verirseniz yemez tabi brbek benim de 5 aylik oglum bar doktor derse başlarım tadimlik tatsin dye olur da
Baloglum93 Defne_Sare ya galiba bu pure tarzı şeyleri bebekler pek sevmiyor kime sorsam püre yedirememiş yada acaba tam aç mı değil belki ondan yememiştir ben öyle çok aç bırakamıyorum saat başı emziriyorum şuanda sıcak diye
BenMathilda Baloglum93 Anladım, yemediği yiyecekleri yemesi icin zorlamamaniz gerekmekte, çünkü ileride yemek reddine sebebiyet verebilir. Az porsiyonlarda, yiyebildigi yiyeceklerle devam edip, eger ac kaliyorsa devam sütü takviye etmeniz iyi olabilir
Baloglum93 BenMathilda yok canım ben emziriyorum zaten ben kendim yoğurt başladım doktora da gittim patates püresi den başlayabilirsin dedi bi liste verdi aslında ben kabak tan başlıcaktım