AybarsMomy Kızlar benim bebeğim 12 günlük. Göbek bağı hala düşmedi düşmüyor. Bebeğim emmiyor karnındoymuyır ondan düşmedi diyorlar ama kakasını gün içinde defalarca yapıyor doymuyorsa nasıl yapıyor. Mama denedim onuda almıyor kaşıkla verdim yemiyor biberon verdim ağzında geveliyor . Memeyi de gün içinde mızmızlıkla emiyor gece kaldıramıyorum ağzına bile almıyor. Doktor 1 hafta kontrolünde çok kilo vermiş 10 gün sonra gel almazsa mama vercem dedi oğlum mama da yemiyor ki napcam ben nolur bi akıl verin . Bu göbek bağı neden düşmüyor😢
Aka2020 AybarsMomy ben de çok beklemiştim 14.gün düşmüştü. Orası nemli kaldığı için düşmüyor demişti doktor.
deryata AybarsMomy göbek bağının karın doymasıyla ilgisi olacağını düşünmüyorum canım. bazı bebeklerde geç düşüyor 2 haftayı bulan var. bizde 2 hafta oldu tam kurumadan düştü aştından damar çıktı ve yaktılar yinede bir sorun olmadı takma kafana canım hiçbirşey olmaz. gaz şikayeti varsa bebeğinin yemek istemeyebilir. gazını almak için uğraş canım mamada yer daha cok küçük düzene girer hepsi hiç merak etme
Fatma29 Bizim ki doğduktan 1 hafta sonra düştü ama doktor keşke biraz daha geç düşseydi de kurusaydı dedi, ama benim.oglum çok ağlardı o yüzden erken düştü. Doktor kontrolün olursa oraya krem sürerler 1-2 güne düşer
AybarsMomy Fatma29 17siinde doktor kontrolümüz var ağlamıyor hiç karnı doymasa ağlar herhalde bilmiyorum çok üzülüyorum artık bakamıyor muyum diye
AybarsMomy deryata bana karnı doymuyor dedikleri için çok üzülüyorum. Gazını çıkartıyorum . İnşAllah düzene girer sağolun🤲
PembePelikan AybarsMomy göbek bağıyla bebeğin doyması arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Benim oğlum gayet iştahlıydı doyuyordu ama göbeği 28 günde anca düştü. Erken de düşebilir geç de bunda korkacak bişey yok. Ama bebeğin az emiyormuş daha sık emzirmeye çalış sütün mutlaka yetecektir sen emzirdikçe memeler daha çok dolacak mamaya gerek kalmaz.
AybarsMomy PembePelikan bana sürekli öyle söylüyorlar daha çok stres yapıyorum. Emzirmek için çok uğraşıyorum gece saat kurup kalkıyorum bebeğim uyanmadığı için emmiyor yapmadığım kalmadı ayakta oturarak sandalyede koltukta herşeyi denedim emmiyor sadece kendi canı isterse emiyor ondada zaten çabucak yoruluyor 🤷
Miranmiray AybarsMomy Canım benimki 5.güb düştü doğumdan sonra Ama ben her bez değiştirdiğinde üstüne pudra döktüm hemen kurutuyor pudra dene istersen sende ama bence açlıkla ilgisi yok nemli kalmıştır o
AybarsMomy Miranmiray nemli kalmasın diye sürekli her bez açışta kuruluyoruz temizliyoruz. Verdikleri solüsyonu günde iki kez uyguluyoruz . Deneyelim bakalım bebek pudrası dimi
Gunes55 AybarsMomy gobek bagi gec dusebilir 15gunde mi ne dusmustu bizimki yanlis hatirlamiosam. O da daha buraz dururdu da kontrole gittigimizde ucundan tutuyordu dr cekti aldi yani ona kafani takma. Bebegini mutlaka beslemen lazim ama. Gece ya da gunduz max 2 saatte bir emmesi lazim ki kilo kaybi varsa saat basi emzirmeyr calis. Ilk zamanlar cok zorlu geciyir uyanmiyorsa ayaginin altini ufaktan cimdikle olmadi altini ac. Genelde uyaniyorlar alti acilinca. Mama da dunyanin sonu deil kendini uzme. Oncelikle biraz rahatla asiri stres sutunu etkiler. Beslenmene sivi alimina dikkat et. Bide uyku cok onemli firsat bulursan yarim saat bile olsa uyu ara ara gun icinde. Bestlak damla bana sut icin iyi gelmisti deneyebilirsin. Dr mama verirse medikallerde beslenme kateterleri var inlardan alip eds yontemin ile bebegine verebilirsinhem seni emmis olup hem mamayi alir. Eds yi arastirabilirsin.
AybarsMomy Gunes55 teşekkür ederim hemen araştırıcam. Emmeyi bırakmasın istiyorum bağışıklığı için. Uyandırmak için neler neler denedim ama çok keyfine düşkün bezi ıslatıp yüzünü siliyorum ılık açıyorum ayağının altını gıdıklıyorum. Altını açıyoruz sadece kafasını çeviriyor 🤷
Bmk AybarsMomy en kötü duyulan cümle olsa gerek🤭 bir cok seyi görmeyip duymayacağız dısardaki seslere, sen doktorunu dinle yeterli
ElfYgt AybarsMomy oğlumun 9. Gün düşmüştü. Doktor 15 güne kadar düşmemesi normal kabul edilir 15 günü geçerse doktora gidilmesi lazım demişti
Ezgislck AybarsMomy oğlum çok emmesine ve karnı doymasına rağmen tam 15. Gün düşmüştü ☺️ Acele etme zamanı geldiğinde düşecektir
Bmk AybarsMomy bizim 14. Gün düşmüştü her bebek erken düşürecek diye birsey yok ki kimi 3 güne düşer kimi 14
AybarsMomy Duygusm teşekkür ederim sağolun valla demekki normalmiş çok kafama takıyorum ilk bebek tecrübesizlik 🤷☺️