Kismo86 desteksiz uyutmak deyince birden bu destekleri kesmek gelmesin aklınıza. Zamanla azaltarak devam edeceksiniz ve ne olursa olsun uykuya yatağında dalmasını sağlayacaksınız. Mesela ayağınızda sallıyorsanız 30 sn sallayın 5 sn durun sallama miktarını gün geçtikçe azaltın beklemeyi arttırın. Tabi bu durumda bebeğinizin durumu da önemli eğer huysuzlanacak gibi oluyorsa hafif hafif devam edin. Yani araştırdığım kadarıyla bebeğinizin ayı, uyuması gereken saat, gündüz kaç uyku uyuması gerektiği ve en önemlisi bebeğinizin uyku sinyallerini iyi takip etmelisiniz. Uykusunun geldiğini anladığınızda oyun oynuyorsaniz yavaş yavaş bırakın uyku moduna geçin onun için de anlaşılır olacaktır. Benim bebeğim mesela 2 ay 10 günlük. Uyku eğitimi için henüz çok küçük olduğu için herhangi birşey yapmıyorum ancak mümkün olduğunca uyanıklık sürelerine dikkat ediyorum. Bu ayda bir bebeğin 3 4 saat uyanık kalması huzursuzluğa neden olacağı için 10 15 dk da olsa uyumasini sağlıyorum. Çok uyumasa da o da mutlu oluyor gün içinde ben de (: epey uzun oldu ama umarım faydası olur..