Öncelikle çok sabrlı olmanız gerekiyor güzel anne 😊 bebekler o kdar akıllı varlıklar ki bazen bir bakıyoruz bizi parmaklarnda oynatmaya başlamışlar bir gülücükle bir ağlamayla istedklerni yaptırr olmuşlar. Ancak her ağladığında istediğini yapıyor olmak ilerki hayatnızda sizin için zorluk çocğnuz içinde sosyal problemler demektir. Bebeğiniz herhengi birşey için ağladığında ona ağlamadan istemesi gerektiğini bu şeklde onu anlayamadığınızı ağladığı sürece istedğini yapamayacağınızı belirtin. Sakin bir ses tonuyla konuşmalısınız. Muhtemelen ilk tepkisi çok daha fazla ağlamak olacaktır. Ama siz sakinlğinizi korumalısınız. Sakin olması gerektiğini ağlamadan söylemesi gerektiğini vurgulayacak şeklde konşmayı sürdürmelisiniz. Bebeğinize önce sakinleşelim sana bir su vermemi ister misin elini yüzünü yıkayalım ister msn sana sarılmamı ister msn gbi sakinleştirmeye yönelik tekliflerde bulunablirsniz. Bebeğiniz sakinleştiğinde ve isyedğini bu şeklde belirttiğinde ona sarılıp sakince söyledğin için teşekkür ederim beni çok mutlu ettin diyerek samimi bir şeklde kucaklayablirsiniz. Aklışlayarak onu takdir ettğinizi belirteblirsniz. İstedği şey eğer yapableceğiniz bir şeyse bunu sana zarar vermeyeceğini bldğim için yapmana izin veriyorum diye altını çizin çnlü dha sonra ağlamadan istedim niye yapmadı diye başka bir istekte sorn çıkmasın. Eğer yapamayacağınız bir şeyse bunun sana zarar vereceğini dşünüyorum veya bunn için şuan müsait bir durumda değiliz ama istersen … diyere 2 3 farklı seçenek sunablirsiniz. Kendisinin seçmesi de onu rahatlatacaktır.
Bu durumlara gelmemesi için de seçenek yöntemini kullanablirsiniz. Örneğin yawrunuz üzerini giyinmekten hoşlanmıyor. Ona bugün sarı tshirtünü mü yoksa kırmızı tshirtünü mü giymek istersin diye seçenek sunun. İstedği yapılacağı için mutlu bile olacaktır. Bir birey olmaya çalşıyor annesi çok normal bu dawranışları. Önemli olan bzim ona nasl davrandğmız.
Bir de dha kçük anlamaz dememek lazım sürekli konuşmak ve doğru olanı söylemeliyiz. Çocklar bizi çok iyi analiz ederler çok iyi gözlemcidirler. Size kolaylıklar diliyorum. Güzel bir dialog kuracağınıza eminim 😊