Arkadaşlar merhaba ,oğlum 8 buçuk aylık , Sizden bir ricam olacak , çünkü gittiğim hiç bir doktor beni beslenme konusunda düzgün bilgilendirmedi. Sizler nasıl yapıyorsunuz ? Bebeğinizi gün içerisinde kaç defa hangi saatlerde emziriyorsunuz? Kaç defa ek gıda veriyorsunuz ?
Biz 8 gibi uyanıyor emiyor ,9/9:30 gibi kahvaltı ediyoruz bazen kahvaltının bitmesi 10 u buluyor . 12/30 -1 gibi emiyor bazen emmek istemiyor baZen çok iştahlı oluyor . Sonra 3 e doğru yoğurt veriyorum, saba kahvaltıda meyve vermediysem bu önde yoğurdu biraz azaltıp meyve de veriyorum. 5:30 gibi uyanınca yine emiyor ama bi önceki emme öğünü gibi baZen isteki bazen isteksiz, sonra 7 gibi sebze püresi , çorba yada küçük doğranmış sebze yemekleri bazen içerisine kıyma da katıyorum , bunları yedirmeye çalışıyorum. Sonra akşam 9 gibi yine emip uyuyor.
Bu gün içerisindeki emmeleri fazla mı bazen emmek istememesi bundan mı kaynaklı sizce ?
Dünden beri biraz araştırma yaptım örnek beslenme programlarında neredeyse sabah ve akşam ezmirmesi dışında emme oğünü yok , doğrusu hangisi , kafam karıştı çok, ilk bebeğim çok tecrübesizim , fikirlerinize çoook açığım, biraz uzun oldu kusura bakmayın, umarım yardımcı olabilecek çıkar içinizden.