Eylul_um Bebeğim 7 aylık ek gıda yediremiyorum kaşık kesinlikle almıyor elimle bir iki tattırabiliyorum Onuda beğenmiyor yemeyen bebek çok zormuş 😞Bu durumu yaşayan tecrübeli anneler var ise bu durumun üstesinden nasıl geldiniz? fikirlerinize ihtiyacım var.
Gokcee Eylul_um kendi yemek istiyor olabilir belki önüne koyun kendisi denesin, veya kullandığınız kaşığı değiştirin birde öyle deneyin
ozge3747 Eylul_um Sevdiği yemekleri keşfetmeye çalışın. Ayrıca bu önyargıya sebep olacak bir şey mi yaptınız? Kızma, zorlama ya da aşırı coşkulu yemek yedirme, oyunla, tabletle yemek yedirmeye çalışma…vs bunlar da olumsuz etkiler
Skbn01 Eylul_um aynı benim kızımı anlatmışsın aylarımız bile aynı benim kızımda aynı kaşığı gördüğü an ağzını kitliyor eliyle vuruyor asla yemiyor bende bilmiyorum ne yapacağımı
minnakbaby Eylul_um benimki de ayniydi onune koydum kendi yesin diye vazen yefi baxen yemedi simdi 8. Aydayiz alıştı keyfi iyi olursa yiyor bazen kendi vazen ben yediriyorum. Yani stres yapmayin ona birakin
Eylul_um Mehmetemirimm Belki sizinki diştendir çünkü diş döneminde birkaç gün gıda reddi oluyor bizimki ek gıdaya geçtiğimizden beri birşey yemek istemiyor.
Eylul_um Skbn01 yemeyen bir bebek annesi olarak yiyen bebekleri görünce çok imreniyorum. Bir iki kaşık bile alsa çok mutlu olacağım 😔
Skbn01 Eylul_um aynen kuzum valla bende asla yemeyen bir çocuktum annem nasıl üzülürdü nolur biraz ye diye,şimdi daha iyi anlıyorum insanın içi hiç rahat etmiyor
Eylul_um minnakbaby bende deniyorum önüne koyuyorum ama eline aldığı gibi aşağıya atıyor hiç ağzına birşey götürmek istemiyor.
Inci28 7 ay 8 günlüguz.. 6 aydan beri çok meraklıydı ne versem yerdi. Şuan aynı sorunu yaşıyoruz en sevdiği yoğurdu bile yemiyor. Bisey vereceğimi hissedince ağzını bile açmıyor 🤦♀️
Eylul_um Inci28 benimkide ilk tadımlarda hevesliydi oda bir hafta sürdü 6. Aydan beri yemeye direniyoruz hatta ben 10 gün ara verdim sonra tekrar denedim yine aynı yemiyor 🤦🏻♀️
Eymeninannesiyim Eylul_um bu benim için derin bir yaradır oğlum 11.aya kadar beni çok uğraştı ağzını kitler asla yemezdi ek gıdayı ağzına sürmek istemezdi bazen çok nadir de olsa sevdiği şeyi bulursam biraz yerdi mutlu olurdum bazen ısrar ederdim yanlış olduğunu bile bile çeşit çeşit şeyler denedim neler neler almadım ki sırf yesin diye sonra baktım bu iş böyle olmuyor her şeyi zaten yemiyor bende sevdiği şeyleri buldum deneeye deneye şuanda her şeyi yemese de bir kaç sevdiği şey var sürekli onları yediriyorum şükür diyorum eskiden hiç yemeyip ağzını kitleyrn zorla verirsem ağzında bekleten bir bebekti ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu çok ama çok iyii bilirim iştahsz bebek çok zor çok… Ben tam 5 ay bununla savaştım diyebilirim. Şimdi 1 buçuk aydır iyiyiz diyebilirim ama o da her şeyi yemiyor buna da şükür diyorum eski haline göre 🙈
Eylul_um Eymeninannesiyim bende sürekli yeni birşeyler deniyorum tatlı veriyorum yemiyor belki tatlı sevmiyordur diğerlerini deneyim diyorum yine sonuç aynı 🤦🏻♀️ Yemek masamıza Onuda alıyorum belki heveslenir diye yok önüne yemek koyuyorum acaba kendi yemek istermi diye yok hiç ağzına birşey götürmüyor. Resmen yememek için elinden geleni yapıyor. Bende o kadar yıprandım ki belki tecrübeli anneler var ise yol gösterir diye buraya yazmak istedim.