delibirhatun 2 aylık kontrolünden sonra korona girdi araya doktora götüremedim. 4 ay 3 haftalıktı yavaştan korona azalmaya başlamıştı bir götürdüm. Doktorumuz gelişimsel pediatri uzmanı. Şu şekilde bilgiler vermişti bize: artık bu bebeğin sırt üstü durmasına çok gerek yok ( ben bir haftadır oyun halısındaki oyuncaklara uzanmaya başladığını söylemiştim) bir mama sandalyesi edinin ve bu sandalyeyi aktivite masası gibi onun göz hizasına gelerek oyuncaklarla ilgisini çekerek omurgasının dik durmasını ve kafasını kaldırıp bakmasını sağlayın dedi. Yine aynı şekilde çokça yüzüstü durması gerektiğini bunun omurga gelişimi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Sevmiyor dedim, farklı yüzeyler deneyin yüzüstü de onun göz hizasına inin dedi. Eskiler yapardı koltuk köşeleri var ya oraya oturtun önüne de emzirme yastığı koyun gün içinde 10-15 dakika bunu yapın dedi. 5. Ay dolunca tadımlara başlayalım çünkü uzun sürüyor dedi. Alerji ihtimali 3 gün kuralı falan bunlardan bahsetti. Ben kendisine 5,5 aylıkken ek gıdaya başlamak istediğimi söyledim anlayışla karşıladı. Şimdi 6,5 u geçtik tadınlarımız bitti bayadır karıştırıp yemek çorba şeklinde ek gıda vermeye çalışıyorum.