Ek gıdaya geçmeyi sabırsızlıkla bekleyen biri olarak bebeğimin gelişme hızına göre 4.5 aylıkken başladık. Biraz alerjik biraz da reflüsü olan bi bebeğim olduğu için önce pirinç unlu muhallebi verdi doktor. İçine bir tatlı kaşığı pekmez. Yediği kadar yesin zorlama dedi. Bizimki bi kaseyi bitirdi ilk günden. Yumurta denedim bi çay kaşığı biraz keçi peyniri ya da lor çeyrek ceviz bebe bisküvisi yüzü kabardı. Bisküviyle yumurtayı kestik. 6 aylık şimdi doktor hala yumurta tam buğday unu yoğurt vermiyor. Listemizde kahvaltı olarak yulaf çeyrek ceviz lor pekmez ya da elma/armut rendesi var. Öğlen sebze püresi havuç/patates(tatlı patatese bayılıyo) kabak/ bezelye/semizotu/pirinç/bulgur/enginar/brokoli var. İstediğini karıştırabilirsin dedi ama her sebzeyi 3 gün kuralına göre ver, sıkıntı çıkmazsa diğerini ekle dedi. 10gün sonra kuzu kıyma ekledi meyvelerden elma ve armut serbest şimdilik. Arada kemirmesi için çiğ havuç/kereviz sapı/salatalık veriyorum. Akşam da pirinç unlu muhallebi. Sabah uyandığında ve akşam yatarken de formül mama. Sütüm erken kesildi malesef. Ama 6 aylık kızım 8 kiloya yakın. Doktordan aferin aldım☺️