Rabiaaa22 Öncelikle günaydın. Bahsettiğiniz ağrı, gaz sancısı. Yetişkin insanı dahi çok zorlar. Bebeklerin pre doğum olsun olmasın,sindirim sisteminin gelişip oturması doğumdan sonra 3-6 ayı bulur.
Ben hem prematüre,hem çoğul bebek bakımı yaptım.
Bebeğinin erken dönem pre olmadığı için (24-28 haftalık gibi), çok korkmayın lütfen.
Şuan ciddi leş gibi sıcak var.
Sabah akşam istediğiniz vakitte yıkayabilirsiniz, ben kendi evladımda dahil hep akşam yıkardım gece biraz daha rahat ederlerdi.
Bakım olarak; karnını doyur/gaz çıkart masaj yap/altını değiştir/göğüste anneyle ten teması/uyut şeklinde bir döngü olacak.
Her damla, her prebiyotik ; her bebeğe de yaramıyor olabilir.Ben çok yaşadım yani.
Çözüm; sabır + zaman + masaj
Zaten yediğinize içtiğinizi dikkat ediyormuşsunuz.
Masajı mümkünse bebeğin uyanık olduğu her vakitte uygulayın.
Bebeklerin bağırsaklarında özellikle karnın sağ ve sol taraflarında, bağırsağın tam kıvrıldığı kısımlarda gaz birikimleri ve sıkışmaları olur.
2cm arayla, 2 parmakla daire çizin
avucunuzun bilek bitişi göbek deliği altına denk gelsin.Elinizi kapalı tutun parmaklar bitişik.Soldan sağa cam sileceği gibi saat yönünde elinizi yarım yarım döndürün.
Sonra gene 2 parmakla dairesel hareketler.
Ardından bebeğiniz bacaklarını, bebeği alaturka yer tuvaletine tutar gibi karnına doğdu itip çekip.
Karnına doğru bacaklarıyla ileri geri yaparak, bisiklet sürme taklidi yaptırabilirsiniz.Alt karındaki gazlar için iyi gelir.
Her beslenmesinden sonra omzunuza bebeğinizi alın, belden enseye doğru elinizi konkav yaparak ritmik şekilde pot pot yukarı doğru 3 kere vurup; 1 kere aşağıdan yukarıya sıvazlayın.Bunu en az 5 kere uygulayın.Henüz bağırsaklara inmemiş; midedeki gazı çıkartır.
Bir de youtube da benimde danışmanım canım Ebe Ayşe Öner’in yenidoğan bebekler için gaz masajı videosu var.Ona bakın muhakkak.
Giyime gelince,üşütmesinden korkarken sıcaktan huzursuz olmasın. Evinizin içi kaç derece? Ona göre giyime bakmalı.