Mvern Kiyma eklemeye baslayacagim. Doktorumuz hasla kavurma dedi. Nasil yapiyorsunuz mormal haslama gibi mi ? Ustunu gececek su koyup haslaniyor mu?
aramsamsam Mvern ben ilk zamanlar çorbalarının içine direk atıp beraber haşlıyordum doğrumu bilemem tabi. Yada önce yarım çay bardağı suda tavada biraz haşlayıp üzerine su ve sebzeleri ekleyerekte yapabilirsiniz. Bi kaç aydırda terayağda kavurup ekliyorum veya öyle yiyor
GoGirl Mvern su koyup haşlayabilirsiniz aynen kavurma belki yeni baslayanlar icin dogru olmuyodur.kac aylik bebeginiz
Cemremmmmm Mvern normal hasla canim kavurarak kizgin yaga hic birseyi atma ki vitamini olmasin o vitamin faydali çünkü.
Birkoalaanasi Ben zeytinyağ veya tuzsuz tereyağ ile rengi dönene kadar kavuruyorum. Tel şehriye, arpa şehriye, tarhana, sebze çorbalarına ekliyorum bir ceviz büyüklüğü kadar.
Masall_dyg Birkoalaanasi peki hangi kiymadan kullanıyorsunuz. Cogu yerde kuzu kiymayla baslayin demisler ama bilemedim
Mvern GoGirl 8ay bitti onu dene bunu dene ancak sira geldi hasla demisti en son ilk denemesi olacak yapayim dedim haslayip buzdolabina kaldirayim ogun ogun dedim belli ki suya koyup haslayacagiz oyle
Birkoalaanasi Masall_dyg Kuzu kıyma olarak başladım. Şu anda 10 ay bitecek yavaş yavaş dana kıymalı deniyorum
Mvern Cemremmmmm Ustu gececek kadar su yapip mi? Cunku toplu haslayip ogun ogun buzdolabina atmak istiyorum da
aramsamsam Mvern tek başına kıyma yedirirken 2 yemek kaşığı kadar oluyor yanında yoğurtla vs veriyorum. Çorbalara da orta boy bi elma kadar ekliyorum ama ben genelde çorbaları 2 öğüne yetecek kadar yapıyorum.
HonKiPonKiDoNiNo Haftada 3gun kiymali sebze corbasi veriyorum 4 gun sadece sebze corbasi.. . . Patates havuc kabak t.fasulye bezelye semizotu 1 cay kasigi bebek irmigi 1 tatli kasigi pirinc ve ceviz kadar kiymayla pisince 1 tatli kasigi z.yag.. ( sebzeleri degistiriyorum surekli ) gunde 1 kere veriyorum oglen saatlerinde. Mvern