DefneRana3881 aslinda yolumuz uzun odku 2 aylikken tam
Olarak basladim. Soyle ki onceleri yenidogdugunda gaiz oluyor malum 1 ay salladim daha dogrusu annem salladi sonra o gidince ben ve esim kaldik. Ikimiz de bolca arastirdik ve sallamayi kestik zor oldu. Soyle ki ilk bir ay yemek yedikten ve gazi ciktiktan sonra gogsumde uyutuyodum 1 saat 1 bucuk saat ne kadar uyusa gogsumde. Ben de uzaniyodum oyle dinleniyodum. Cok uykum carsa bagliyodum biseyle belime iki yanima yastik koyuyodum zaten ani kipranmada uyaniyosun oyle gitti sonra uyku zamani geldiginde sadece kucagimda hizli hizli geziyodum
Evde sallamadan. Ama o arada bi oyuncak aldim surekli sabah aksam onun gozunun onundeydi elindeydi. Ama surekli. Boyle 1 hafta kadar da gittik. Sonra kucagimda gezirken hafif mayistiginda uzaniyodum yataga hafif haraketle aliyodum koluma yanyatarak popusu yatakta olacak sekilde popusuna pispisliyodum. Uyuyunca kalkiyodum 1 hafta boyle yaptim sonra da artik yemegini yedirdib gazini alip uzatiyodum 2 gun katila katila hatta morararak sonra hafif azalarak aglamasi 6 ghn kadar surdu sonra da azaldi zaten. 5 ayina kadar yemekten bi saat sonra uyutuyodum. Ama simdi 6 ay olucak uyku isaretlerini bekliyoum gozunu ovusturdugunda esnediyinde hemen aliyorum yataga uyku arkadasini yanina veriyorum pipislayarak uyutuyorum. Pis pislamak derken sessizce poposuna karnina dokunuyorum cunki bir kac ay sonra kendi kendisine uyutmaya basliycam beni sesimi aramasin. Ama ben hic emzik vermedim oyle uyku arkadasini yiyerek uyuyo😂
Tabi her anne bebeginin aglamasina sabr etmiyo. Ama bence uyku alinmasi gereken bir egetimdir sonucta iyi sekilde buyumesi icin asabinin ve sinirinin yerinde olmasi icin uyku sart. Hem annenin hem bebegin ruh sagligi icin