Tatlininannesi Fisher Price sanırım eğitici oyuncaklar konusunda en çok ilgi çeken markalardan biri. Bu konudaki tecrübelerimi yazayım belki sizlere de fikir olur.
Fisher Price Eğitici Köpekcik; Oğlum 11 aylıkken almıştım başlangıçta çok ilgisini çekmedi, 1 yaşından sonra çok sevmeye hatta yanından ayırmamaya başladı. Bebeklerin ortalama 8-9 ayından sonra rahatlıkla kullanabileceği ve sevebileceği bir oyuncak. 6 ay itibariyle diyor ama 6 ay için biraz erken bence. 3 farklı kademesi var. Bebeğinizin ayına göre ayarlayabiliyorsunuz. Renkler ve uzuvları öğrenmede oldukça etkili olduğunu düşünüyorum ileri dönemler için. Hem ışıklı hem bebeklerin sevdiği&aşina olduğu müzikler olduğu için en sevdiğim fisher price oyuncak olur kendisi. 200 tl civarında ama indirimde 154 liraya kadar düşüyor.
Fisher Price Dünya; Alalı çok olmadı (max 2 hafta). Oğlumun en sevdiği ikinci oyuncağı olabilir. 1 yaş altı için üzerindeki tuşlara basmak zorlayıcı olabilir. Zira 13.5 aylık oğlum bile ince motor becerilerini geliştirecek çok aktivite yapmama rağmen bazı kısımlarında zorlanabiliyor. O yüzden yine 6 ay itibariyle dese bile o dönem için erken olduğunu düşünüyorum. Dünyanın çeşitli kıtalarını, burada yaşayan hayvanları, hayvanların çıkardığı sesleri, ülkelerin diline göre merhaba demelerini vs birçok şeyi içerisinde barındırıyor. Bazen oğlumu uyuyor sandığımda uyanmış ve ağlamak yerine dünyasıyla oynarken bulduğum oluyor. İndirimde 230-250 bandında bulabilirsiniz.
Fisher Price Tablet; Bu oyuncakların içerisinde maalesef çok övemeyeceğim, ama yine de fiyat/performans ürünü olduğunu düşündüğüm bi oyuncak. Birincisi tuşları çok sert, ikincisi çok fonksiyonlu değil. Örneğin a’ya bastığınızda a diyor; tekrar bastığınızda, aslan diyor gibi. Diğerlerine nazaran eğiticilik oranı düşük ancak tabii ki oyuncak silahtır, oyuncak bebektir vs türlere göre daha iyi. İndirimde 90 tl ye kadar bulabilirsiniz. Normal fiyatı 120 tl civarında.