Sara19 Merhaba anneler, bir sorum olacak sizlere. Bebegim 5 ay 28gun. 1 haftadir tadimlara basladik 1 cay kasigi kadar veriyorum. Ama verdiklerimin hepsini tualetini yaparken cikariyor. İlk zamanlar boyle olmasi normalmi? Sizler de boyle bisey yasadinizmi?
GSA1319 Sara19 neyi ne kadar veriyorsunuz ? Az da olsa sindirmiş olması lazım aslında belki sebzeler çok diri kalıyordur
dertlikerkenez Sara19 merhaba bebeğinizin bagırsaklarında henüz sindirim için gerekli enzimler yok siz gıdayı verdikçe vücut tanıdıkça yavaş yavaş oluşturmaya başlayacak bu nedenle aynı çıkarıyor zamanla sindirimi güçlenip normale dönecek ben 4 aylıkken başladım ek gıdaya havucu kan sanıp neredeyse cıldırıyordum eşim havuç diyince çok şaşırdım hemen doktorla hemşireyle görüştüm ve bu yanıtı aldım
Sara19 GSA1319 İlk patatesle basladim 1 cay kasigi patatese anne sutu katip verdim. Daha sonra havucu ayni sekilde
imgesi Sara19 omce anne sutune yakin yiyeceklerle baslanmali yogurt kefir gibi… patates ilk baska kabiz yapablrz
dertlikerkenez Sara19 özelden mesaj atmayı bilmiyorum eğer biliyorsanız siz bana atın listemizi paylaşayım sizinle 19. Günümüz birimde
imgesi Sara19 hmmm oda ayri bi sknti degilmi… süt alerjisi olayi belli bi zaman sonra geciomuki acaba… bide dogustanmi oluo bu
dertlikerkenez Sara19 kısaca yazayım o zaman armut elma havuç patates kabak şeftali kayısı muz bu ayki çeşitlerimiz 1-2 tatlı kaşığı ile başlayıp 1 ayın sonunda 1 çay bardağına çıkacağız cam rendeden geçiriyorum öğle üzeri günde 1 defa açken veriyorum ardından emziriyorum önemli olan alerjen ürünler vermemek bebeğimde süt alerjisi olduğu için yoğurt vermiyorum eğer olsa bir gün yoğurt birgün meyve sebze verecektim günde 2-3 defa da kuru meyvelerden yapılan hoşafı 2-3 tatlı kaşığı veriyorum
dertlikerkenez Sara19 yogurdu nasıl deneyecegımızı bu ay kontrolde öğreneceğim ama geçen ay doktorumuz pişmiş olarak daha az alerjen olduğu için öyle başlatacağını söylemişti herhalde çorba yapacağım bebeklerin %50 sinde 1 yaşından önce %90 ında ise 2 yaşından önce alerji bitiyormuş