Aybuuke Merhabalar oğlum 17 aylık hala hiç bir kelimesi yok. Çaba var birşeyler geveliyor fakat o kadarla kalıyor. Doktora gittik komutları alıyorsa sıkıntı yok dedi işine geleni alıyor açıkcası. Eğer konuşmazsa 2 yaşında kreşe yolla sosyal baskı lazım dedi napacağımı bilmiyorum çok üzülüyorum😢
Sedaahmet Aybuuke erkek cocuklar geç konuşur canım. Benim oğlum da 15 aylık, dede ve buu (su) dışında hic bir sey demez. Aslinda cok konuşur, sürekli birseyler der ama anlamsiz şeyler. Anne demesini sabırla bekliyorum valla. 😂
balannesiii Aybuuke benim oğlumda 17 aylık normal olduğunu düşünüyorum anne baba dede abla hadi gibi kelimeleri söylüyor hiç bir şey için geç değil bence kendinizi üzmeyin
Rzgr Aybuuke benim oglumda 16 aylik istedigi zaman 2 kelimelik cumle kuruyor. Bazen tek 1 kelime soylemiyor. Komutlari anliyor. Getir götür islerine bakiyor. Pandemi surecinden sonra köye gittik orada cok degisti. Ben evdede cok konusuyorum surekli tekrar ederek kisa cumleler kuruyorum. 1 kelimeyi bazen onlarca defa tekrarliyorum. Tw telefon yok. Oyuncaklariylada pek.oynamaz. hep pesimde. Hep ona sorular soruyorum.
Mirannnn Aybuuke benim oğlum da 17 aylık hiçbir kelimesi yok bende öyle üzülüyorum ki napacagimi şaşırdım konuşmuyor ☹️
snil Bebeklerin gelişim süreci çok farklı oluyor 16 ay geç bir zaman değil 2,5 3 yaşına kadar ıh mıhla yaşayıp bir anda şakıyan çocuklar biliyorum. Hem doktora da gitmişsiniz sorun görmemiş içinizi ferah tutun 🌺
Esdoel Aybuuke hiç takma kafana 2 yaşına kadar kızım sadece anne baba dede mama su dedi arada gel git diyordu istanbuldaydik rektum orda komşu yoktu annem kardeşim babam çalışıyordu haftasonu görüşüyorduk Ankara’ya tasindim geçen yaz burda eşimin teyzeleri dayısı var her birinin 3 er çocukları en büyüğü daha 17 yaşında onlara gidip gele 1 ayda çözdü konuşmayı 3 yaşına girdi bu ay artık yeter kızım sus diyorum bağıra bağıra şarkı söylüyor çocuk la ne kadar anne baba konuşsa da olmuyor yetersiz kalıyor kalabalığa girmesi lazım bol bol parka götür diyeceğim ama oda zor sürekli olmaz bende bu sene krese verecektim vazgeçtim pandemi dolayisiyla
Gzd2010 Aybuuke merhabalar bizdede durum aynı 18 aylık oğlum bazen ismine bile bakmıyor tamamen canı istemesiyle ama aksamlari baba gelince onun komutları cok iyi algilıyor onu farkettim. Gecen ay dr goturduk algılari gayet acık dedi tw telefon onları kesmemi soyledi malesef pandemi doneminde oyalamak icin acıyoruz istanbulda yaşıyorum vakalar cok olunca parka bile goturmuyorum sadece dolasmaya cıkartıyorum. Onceden anne baba aba gel git derdi simdi onlari bile demiyor surekli biseyler demeye calısıyor ama anlamzsız şuan cok haretli bir dönemde sürekli koltuk tepelerinde dr bol bol konuşun dedi yaptıgı her hareketi anlatn dedi daha erken dedi 2.5 yasına kadar yolu var dedi