EceSultan bunları aslında doğal şeker ve rafine şeker olarak da ayırabiliriz . Doğal şeker dediğimiz bizim sofralarimizda bulunan hurmada , patateste , ekmekte meyvelerde bulunan şeker türüdür ve kesinlikle şekeri hayatımdan çıkardım gibi bir cümle doğru olmaz çünkü insan bedeninin yaşama devam etmesi için şekere ihtiyacı vardır .
Zararlı olan şeker değil şeker formuna sokulan tat verici olan glikoz ve fruktoz mesela . Glikoz : direkt kana karışan bir maddedir mesela sindirim sistemi ile alakası yoktur . Fruktoz meyvelerde vardır fakat piyasadakilerim ne olduğu belli değil tamamen yapay bir üretimdir. Gelelim rafine şekere yani ilave şeker içine girdiği besini direkt olarak zehirleyen bir maddedir . Bu yüzden kullanımı yüzde 5ten fazla olmamalıdır.
Ben önceden böyle şeylere dikkat eden insanlarla dalga geçerdim bi siz çocuk doğurdunuz ya aman her şeyi doğal verin falan diye ama bir gün oğluma marketten meyveli hazır süt aldim verdim oğluma ve reddetti normalde evde de yapardım muzlu çok sever şaşırdım verdim yine öğürdü bu sefer kustu çocuk şok oldum ürünü kesip acinca resmen çökelek kıvamına gelmişti ve pütür pütür farklı şeyler vardı içinde . Şikayette bulundum ve cevap ürünün içindeki kimyasallar sebebi ile yapısal olarak bozulmuş ama içilebilir dedi yetkili dalga geçer gibi . Düşünün artık kimyasal oranını o kadar arttirmislar ki kendi kendini bozmaya başlamış ürünler . O günden beri besinlerle alakalı her şeyi araştırıyorum Instagram'da gıda dedektifi sayfası var takip edin derim güzel paylaşım yapıyor .