Merhaba. Bizim kan tahlilinde çıktı. ( bazı bebeklerde alerji olduğu halde kanda çıkmayabiliyor ) süt ve süt ürünlerine ve yumurtaya alerjisi var. Sürekli ishal gibi kakasını yapıyordu. Ve 5. Ay itibariyle cildinin de kuru olması sebebi ile atopik egzemaya dönüştü. Ben bilmeden alerjik besinleri tüketmeye devam ettiğim için bebeğimin yanakları kıpkırmızı oldu ve zamanla kaşınmaya başladı ve pul pul kabuklanmalar oldu. Beslenmeme dikkat edince yüzündekiler geçti çok şükür ama süt ve yumurta alerjisi hala devam ediyor. diyet yapıyorum. Aynı zamanda neocate adında bi mama verdi doktorumuz (tadı çok kötü bebeğim hiç sevmedi) diyet mama.İstersen sütten kes, sadece bu mamayı ver dedi yada diyet yap hiçbir şey yemeyeceksin dedi. Sütten kesmeye kıyamadım. 21 gün boyunca süt ürünleri ve yumurta tüketme. Sıkı bir diyet yap. 21 günden sonra ise süt ürünleri ve yumurta (süt alerjik bebeklerin çoğunda yumurta alerjisi de oluyormuş) haricinde diğer besinler 3 gün kuralına uyarak teker teker dene. Reaksiyona sebep olan bir şeye rastlarsan onu asla tüketme.
Ben şu an alerjien diye tüketmediğim besinlerin listesini yazayım;
Yasaklar
Sebzeler; Domates, Patlıcan, bal kabağı, fasülye, kereviz
Meyveler; Kiraz, çilek, muz, avokado, Trabzon hurması, Medine hurması
Şehriye
mısır
Kabuklu kuru yemişler
Soya
Susam
Tahin
Dana eti/ kuzu eti (çapraz alerji olabilir diye. Örneğin süte alerjisi olan bebeğin bazen ete de olabiliyor veya yumurta alerjisi olan tavuk etine gibi)
kakao
mayonez / ketçap
bisküvi
Serbestler 😊
kahvaltı; ekmek, zeytin, bal, pekmez, biber veya patates kızartma
gün içersinde; makarna (Ankara Markası)olan
pirinç, bulgur, mantar, patates, kabak, brokoli, yeşillikler, soğan, Lahana turşusu
Elma
Armut
Karpuz
Kavun
Yeşil yapraklı sebzelerde kalsiyum yeteri kadar var; lahana, pazı, ıspanak, yeşil biber vs.
Bayaa detaylı oldu galiba ☺️