Hanımlar merhaba 18 aylık bi oğlum var hala yürümedi. Daha önce otizm şüphesiyle çocuk Ergen ruh sağlığı ve hastalıkları doktoruna götürdüm test yapıldı sadece kaba motor gelişimi geride kalmış dedi yani yürümesi falan. Desteksiz oturması geç oldu. Geç süründü. Baba dede mama meme gel falan diyor göz teması iyi seslenince bazen bakmayabiliyor bişeylere odaklanmışsa. Anneyi babayı tanıyor gelip bize sarılıp öpüyor kuzeni var çok seviyor çocukları çok seviyor ama çocuklarla aynı ortamda olunca çok sakin duruyor mesela oyuncağını elinden çekip alsalar bişey yapmıyor vursalar kızsalar sakin duruyor ve heyecanlanınca sinirlenince parmağını ısırıyor. normal otururken devamlı iki eliyle de bacaklarının yanlarını kaşıyor. Öğrenimi çok yavaş defalarca kitaplarda nesneleri öğrettim ama soruyorum bana farklı olanı gösteriyor. Organlarını öğretiyorum birkaç tanesini gösteriyor yeni öğrettikleri mi unutuyor bazen hiç yapmıyor. Bunun dışında katı gıda yer herşeyi yiyor asla yemekte sıkıntı çıkarmaz uykusu çok düzenlidir. Gece sadece suya uyanır. Bay bay çak yapıyor öpücük atıyor ben yüzüne bakıp gülünce gülüyor. Odaya farklı beii girince farkediyor istediği şeyi işaret ediyor. Bişey isteyince veriyor. Beni taklit edebiliyor. Ama bazen sanki boş bakıyor gibi . Yapmak istemediği şey olunca kafasını sallıyor yok der gibi .doktor sıkıntı yok dedi ama bu geç öğrenişi falan beni yine tedirgin ediyor çok üzülüyorum