3bebek1anne
kızıma 6.ayı boyunca 3 gün kuralı ile günde 1 öğün tadım yaptırdıktan sonra 7. Ay ile günde 2 öğüne geçtik. Sabahları saat 10 gibi 1 gün yumurta sarısı,tuzsuz organik tereyağ, lor peyniri ( kendi yaptığım) salatalık avokado vs, diğer gün yulaf ezmesi ( gerber marka) Ve meyve veriyorum. Öğleden sonra ara öğün olarak su da beklettiğim bir küçük hurmayı yiyor ( kan yapması için) hem de çok besleyici ve faydalı. Saat 4 gibi de yoğurt, değişik sebzeler, rice cereal, organik zeytinyağı, organik bebek makarnası, kefir vb şeyler yiyor. Sebzeleri peynir altı suyu küpleriyle kendi suyunu çektirerek haşlıyorum sonra çatalla eziyorum. O gün sabah meyve yemediyse öğün olarak meyve ve yoğurt ya da sadece meyve verdiğimde oluyor. Henüz bağırsakları gelişme döneminde olduğu için çok zorlamadan yüklenmeden ilerlemeye çalışıyorum ve yediği şeyleri ve uyku, huzursuzluk, gaz durumunu mutlaka not alıyorum. Mesela yoğurt hala gaz yapıyor kuzuma. O yüzden 4’ten önce vermeye çalışıyorum ki gece rahat uyusun. Akşam yemeklerimizde ise mutlaka bizimle masaya oturtup eline kendi kaşığını vs veriyorum ki bizi taklit etsin. Bazen yediğimiz yemeklerden tuzsuz ayırıp bir kaç parça önüne koyuyorum ya da salatalığı önce boylamasına 2’ye sonra tekrar ortadan bölüp kabuğuyla eline veriyorum, çok güzel oyalanıyor hem de dişlerini kaşıyor. Onun dışında kendi beslenmesi sırasında da eline kaşık veriyorum. Sebze yoğurt gibi şeyleri hala ben yediriyorum ama havuç vs gibi şeyleri önüne koyup biraz mıncıklamasına, kendi ağzına götürmesine çalışıyorum. O yemek yerken ben de karşısına geçip yemek yiyorum, daha çok motive oluyor. Masasına otururken asla oyuncak vs vermiyorum ki bunun bir oyun değil beslenme olduğunu anlamaya başlasın. Bazen emzik, diş kaşıyıcı gibi şeyler oluyor elinde. Zaten tv, telefon, tablet vs hiç izlemediği için dikkat dağıldığında en fazla şarkı falan söylüyorum ama ağzını kapatıp dikkati dağıldığı anda beslemeyi bırakıyorum ve zorlamıyorum. Bir de yemek esnasında yanımda mutlaka alıştırma kabında su oluyor, bazen yiyecekler damaklarına yapıştığında sippy cup’la kendisi su içiyor. Ay sonuna doğru da tavuk eti ile başlayıp et konusuna giriş yapacağım, kuzu eti, kıyma, ilikli kemik suyu küpleri vs 7. Ay sonuna doğru beslenme listesinde yer alıyor. Bu sürecin başlarında biraz kafam karışmıştı ama bebeğin liderliğinde şu anda sakin şekilde ilerliyoruz. Bebek yiyeceği diye ayırım yapmak istemiyorum, damak tadı gelişsin diye çorbalara vs çok ağırlık vermeden en fazla iki sebzeyi karıştırıyorum ve herşeyi ayrı ayrı veriyorum ( sadece yulaf ezmesine meyve ekliyorum bazen yulaf ezmesine de az su ekleyip şişirip lor peyniri ile yapıyorum) Meyveleri vs asla yoğurt ile ya da birbiriyle karıştırmıyorum. Hepsinin tadına ayrı ayrı bakıyor. Yerse yer, yemezse ok kafasındayım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler