Snmdmrn merhaba diğer yazdığınız cevaplari da okudum . Ben kendimce bir düzen kurdum onu size anlatayım belki yardımcı olabilirim.
Oğlum 1 yaşında ve uykusunu doğduğu zamandan beri düzene sokmaya çalıştım çoğunlukla da sonuç aldım.
Önemli olan bebeğin sorununu bulmak . Mesela gece çok uyaniyorsa o bebek destekle uyumaya alışmış demektir yani emmek ister sallanmak ister
Gece uyumuyorsa gündüz uykusunu aliyordur ve gece gündüz ayrımı bebek için yoktur
Gece sık uyaniyorsa destekle de uyumuyorsa karnı tam doymuyor olabilir sizdeki problem nedir bilmiyorum ama bebeği ilk önce gündüz erken kaldırmak gerekiyor . Bebeklerin 12 saatlik bir uyku döngüsü vardır yani 8 de kalkan bebek 9 gibi akşam uyku döngüsünü tamamlamış olur . 11 de kalkan bebeğin 9 da uyuması çok düşük bir ihtimaldir. Bu yüzden erken uyanma önemli .
Gündüz uykularini da takip edin mesela ilk uykusuna 11 de ikincisine akşam 6 da yatıp 7 de uyanan bebeğin akşam 9da tekrar uyumasi imkansız bu yüzden son gündüz uykusunu olabildiğince erkene çekin derim .
Akşam da rutin bence çok önemli yanı yemek , banyo , masaj , pijamalarini giyidirme ve ninni .
Ben emzirerek ya da salincaginda sallayarak uyutuyorum . Eğer bebeğin ağlamasına dayanamıyorum diyorsanız yatağa bırakıp beklemek yerine bu şekilde başlarda sadece saatleri düzenleyerek başlayabilirsiniz