2 yaş sendromu çocuklarn en zorlu dönemlerinden biridir. Her şeyden önce çok çok sabırlı olmanız gerek. Bu durjmjn geçiçi olduğunu kendinize sürekli hatırlatın. Çocuğunuz çığlık attığında ona hiçbir şekilde tepki vermemelisiniz. Hatta öümkünse bakmayon bile. Yüz ifadeniz sakin olsun. Çocuklar çok iyi ifade okıtlar çünkü. Onunla sakin ses tonuyla çığlık atarken seni anlayamıyorum, Ne istedğini bana sakince söylemelisin diye konuşun. İlk başlarda çığlığın tonu artacaktr. Çocuklar çok akıllodır ve sizin sabrınızı sonuna kadar dener. Bir yerde sabrnızı kırıp yine isteklerni yaptırmak ister. Eğer en ufak bir tepkinizi fark ederse başarlı olamazsnız. Çığlık attığı süre boyunca onun göz hizasına inin ve sakince seni anlayamıyorum, çığlık attığında ne istedğini anlayamıyorm ve üzülüyorum gibi. Sen dili değil ben diliyle konşmalısınız. Untmayın hatalı olan çock değil davranış. Siz davranıştan hoşlanmıyorsnız evladnızı her şeye ramen seviyorsnuz bunu ona hissettirmelisiniz. Sinirleniyorum dediğinizde çocuğa hatalı davranşı göstermiyorsnuz o yüzden davranışı mtlaka belirtmelisiniz. Mesela “sen çığlık attığın zaman” “sen ağladığın zaman” “sen bağırdığında” “sen arkdaşına vurunca” gbi önce davranışın altını çizin ve sizde oluşturduğu hissi ve bunun sebebini söyleyin. Mesela “ne istedğini anlayamıuorum ve bu beni üzüyor.” Gibi. Söyledğim gbi ilk başlarda çığlkk sesi ve süresi artacaktır. Sabırlı olmalısınız. Sakinleşmeden seni anlayamıyorm. Sakince söyşemeden dedğini yapamam diye ondan bekledğinz davranışı belirtin. Sakinleşmek için elni yüzünü yıkayalım mı sana au vereyim mi sarılmak iater msn gbi aeçenekler sunun. Sakinleştiğinde be iateğini bu şeklde belirttiğinde benmle aakince konştğn için teşekkür ederim diyerek gülümaeyin hayya sarılıp öpün afern benm bebeğime siyin. Başkalarnn yannda anlatın mesela babasına bliyoe musun bugn benmle çığlık atmadan konştu diyin onjre edin çocğnuzu.
Dediğim gbi zor olacak ama biz anneyiz. Çocğmuz için her şeyi yaparız. Sabırla bu işi çözeceğinize eminim 😊