Gamze88 Nisanda doğum yaptım doğumdan hemen sonra kordomdan galiba kan alınmış ve şeker hastalığı risk grubundayız diye teşhis konulmuş. Diyabet 1 diyolar. Dünden beri cok kötuyum bi bilginiz varmı? Kontrol altında olacak her3 ayda bir kan vercek. 😢
Keremozaninannesi Gamze88 bebeğinizde şeker takibi yapıldı mı peki hiç pek bir fikrim yok bebeklerle ilgili süreçte ama diyabet 1 ömür boyu insülin ve diyet gerektiren bir hastalık iyileşme tedavi herhangi bir durum söz konusu olmuyor staj yaptığım donemler minik minik bebeklere insülin yapıyorduk çok geçmis olsun ama nasıl tanı koyuyorlar bilmiyorum 😔
HamzaSiracveBen Gamze88 bizim de dogdugumuz da topuk kanımız da cıkmıştı bir kaç rahatsızlık topuk kanından alınanlar genetik hastalıgı olup olmadıgı bakılıyormuş hemşiremiz bir daha istemişti ikinci bakıldıgında biley cıkmamıştı yeni dogduklarında yuksek cıkma ihtimali oluyormuş öyle birsey olabilirmi
Nazlimiranasaf Gamze88 kendim bir tip1 diyabetliyim..dilerim cıkmaz ama cıkarsada dünyanın sonu değil inanın 💜
Gamze88 Keremozaninannesi hayır henuz yapılmadı zaman vermişler 3 ay sonrasına. Yani risk olması diyabet1 olabilirmi heran ?
Keremozaninannesi Gamze88 tam tanısı konulmamış risk var denilmiş ama diyabet 1 se zaten doğustan gelen bir hastalık yani varsa vardır yoksa yoktur
Gamze88 Keremozaninannesi bende anlamadım risk grUbundaymış 15 yaşa kadar takip edilcekmiş kan değerleri
Keremozaninannesi Gamze88 tip1 değilse bile tip 2 içinde risk altında olabilir çünkü artik bebeklerfe bile gercekten görülüyor 7 yıl oluyor ben göreli ozaman çok sasirmistim kucuk bebekte nasil oluyor diye artik bu paketli gidalardan herseyin hazirindan oluyor malesef siz yinede takibi birakmayin ve ek gida doneminde gercektwn çok dikkat etmelisiniz
23nisanbebesi Nazlimiranasaf bugun 6 yasindaki kardesim sık idrara cıkıyor cok su iciyor diye kontrole goturmustu annemler birsuru tahlil yapmislar almak icin gittiklerinde sekeri 400e kadar yukselmis hemen yatirmislar tedaviye baslamislar cok halsiz bitkin hala daha sekerini dusurmeye calisiyolar omur boyu insulin kullanicak demisler bizi neler bekliyor kisaca anlatirmisiniz rica etsem ailemizde ilk defa oluyor ve daha cok kucuk 😞
Nazlimiranasaf 23nisanbebesi lütfen facebboookta tip1diyabet gruplarını takip edin cok sık iletişimde kalarak cokk bilgiler öğrenirsiniz.. Örneğin tip1diyabetli cocuklae ve aileleleri-tip1diyabet tecrübeleri gibi gruplar. Nazlicanyasarakgun instagramım isterseniz ekleyin benide. Bu dünyanın sonu değil inanın. En büyük tavsiyem karbonhidrat saymayı ogrenmeniz. Hayat boyu arkadası olacak diyabet kardesinizin. Ve herkes bir akıl verecek yok limon yogurt tarcun yok zeytinyapragı suyu.. Bunlar değil sadece insülin bu işin tedavisi. Lütfen kardesinizi denek gibi kullandır mayın duyduklarınızla. Zaman. Zamanla bedenini cozecek ona ne iyi geliyor ne kötü ediyor bilecek.