havva93 Bebegim 2 aylik ve inek sütü alerjisi var. Bu durumu yaşayan ve önerisi olan var mı? Sut ve sut urunlerini tuketmeyi kestim fakat geçenlerde findik ezmesinyedim meğer içinde sut tozu varmis. Bugun cocuk peynir gibi tortulu kustu fazla emmedi.
Deletedmom896 havva93 🤦🏼♀️ Hiçbir önerim yok herseyi yerken didik didik edicez bugün bi iki çatal ufacık peynir yedim çok canım istedi vallahi burnumdan geldi 1 saat kesintisiz ağladı
Dildeniz havva93 ben o Hataya düştüm kimse düşsün istemem gerizekalı doktorların yüzünden oğlum anne sütünden çok erken aylarda mahrum kaldı neymiş deneme yanılmaymış kocaman bir saçmalık bakın ben yazayım siz bi bakım belirtiler bunlarsa asla perhiz yapmayın mukuslu kaka hırıltı yüzünde isilik ya da az biraz egzama pişik Popoda bunlar vardı bizde ve çok sonra öğrendim ki bütün anne sütü alan ya da yeni doğan bebeklerde mukuslu kaka olur isilik az miktarda egzama popsunda pişik ve hırıltı bunlar yeni doğan o zaman bilmediğim için yapmıştım ama şuan bi bebek daha doğacak olsaydım asla yapmazdım yeni doğanların teni hassastır ve peynir süt ürünleri bizlerde gaz yaptığı için haliyle bebeklerde de gaza neden olur siz perhiz yerine bu saydıklarımı günde mesela bi tanesini tüketin azar azar yemeğe çalışın süt içmeyin mesela o gün sadece yoğurt yiyin ya da peynir yiyin ama başka süt ürünü olmasın bunun alerjiyle hiç bir ilgisi yok yine tekrar ediyorum benim yazdığım belirtiler varsa yoksa daha Farklı belirtileri varsa tabiki de doktorunuZu dinleyin geçmiş olsun
milasmommy havva93 merhaba bunun testi nasıl yapılıyor acaba ? Bende yaptırmak istiyorum şüpheleniyorum ama emin de değilim açıkcası. Belirtileriniz nelerdi ve testi nasıl yapıldı kaç gün sürdü vs ?
Bilgehan Deletedmom896 7 ay boyunca sıfır kacakla süt, yumurta, et, tavuk, ıspanak,mantar, portakal, nar, susam ,balık diyeti yaptım 😂 Allah sağlık versin bebelere
Kubrakubra16 Doktorum yeşil kakası var diye süt ürünleri diyetine başlatmıştı. 20 gün devam ettim. Farklı doktora gidince aslında diyetin çok sürdürülebilir ve sağlıklı olmadığını söyledi. Kalsiyum eksikliğinin sonuçlarını anlattı. Hemen başlamamı önerdi. Süt alerjisi kolay kolay anlaşılan bir şey değilmiş. Kaldı ki insanların %95 inde laktoz intöleransı olduğunu söyledi. Sütü direk içmiyorum ama peynir yoğurda başladım.
Bilgehan Deletedmom896 7 ay sonunda yeniden deri testi yaptırdım. Süt ve susam devam ediyor. Diğerlerini emzirdigim için deneye deneye gittim. Sırayla açtım hepsini çok şükür geçmiş. Süt ve susam maalesef devam ediyor
Parsmls Dildeniz bizimde suan diyetimiz var 3 hafta mukuslu kaka oldu bir kere nokta kadar kan gördüm süt alerjisi için yeterli dedi doktor hemen kestim sütü.. dün süt içeren birsey hemişim yanlıslıkla hemen kakada kan cıktı yine bir nokta 😪 keserek iyice mi kötü yapıyoruz bilmiyorum
AlyaaSrmrt Dildeniz 4 aylık bebeğim bu belirtiler şimdi var ? Bende süt ürünlerini kestim sizce yemelimiyim
Dildeniz Bilgehan çünkü herşeyi kestiler herşeyi ama yiyecek çok fazla şey kalmadı haliyle sütüm gün geçtikçe azalmaya başladı ben çok üzülmüştüm stres oluyordum sürekli taşan süt birden kesilmeye başladı ve 5 aylıkken artık kilo alımı çok azdı yani 50 gram filan ve sonra mama serüveni başladı ben diyete başlamamış olsaydım ya da bu kadar kafaya takmamış olsaydım gerçekten sütüm çok vardı ve çok yarıyordu çocuğuma olmadı yapacak birşey yok ama başkaları bu hataya düşmesin istemiyorum
02022020 Deletedmom896 kaka miktarı nasıl ilkdefa kan gördüm diyete başlamadan takip edelim dedi doktorumuz
Bilgehan Dildeniz anladım. Ben de çok katı diyet yapmış biri olarak demek istediğinizi anlıyorum. Ama doktorlar bir şey diyorsa vardır bir bildikleri. Yıllarca okuyor emek veriyor bu insanlar. Kaldı ki alerji yan dal yani. Evet süt elbette ki azalıyor ama evladinizin iyiliği için alerjen gıdayi kesmekten başka çare yok. Deri veya kan testi yaptırmadiniz mi ? Çok geçmiş olsun bu arada
Dildeniz Deletedmom896 ozmaan sizde olabilir bizim kanlı kaka filan yoktu rota aşısı sonrası oldu ikinci dozu yaptırmadım bu sebepten dolayı
Tugce2020 Deletedmom896 süt alerjisi olan bebeklere rota aşısı yapmayı tercih etmiyorlar canım doktorunla konuştun mu alerjisi olduğu halde yapalım mı dedi
Esrasya Dildeniz bizde de aynı sizinki gibi oldu ekstradan gazlı da bir bebekti bazı günler çok huzursuzdu sizin bebeğin huzuru nasıldı? Rotadan sonra kanlı kaka başladı. Şuan kan vs yok ama 2 aydır diyetteyim mukus geçmedi zaten hiç yavaş yavaş denesem mi diye düşünüyorum bende
Bilgehan Parsmls testte yalnızca süt ve susam çıktı. O da deride. Kanda çıkmadı bile. Süt ve susami kestigim halde 3 ,hafta diyete rağmen egzamalar tüm vücuduna yayıldı. Çocuğum mahvoldu. Doktor yumurta ve kırmızı eti keserek denememi istedi. Bunları deneme yanılma ile anladım. Mesela egzamalari geçti her şey çok iyiydi. Yumurta denedim yüzü eski haline döndü. Ek gıdaya geçtikten sonra ıspanak yedirdim daha yüzüne dediği anda ürtiker oldu. Bu şekilde tecrübe ettim maalesef
Dildeniz Bilgehan kan yaptık çakmadı çok bi allerji uzamanına gittik okadar kapaya takmıştım ki doktor bunun allerjisi yok olsaydı bir sürü şey saydı bunlar da olurdu filan demişti yazık olmuş demişti tabi anne sütü çekilmiş artık mamaya başlamıştık hiç unutmam eve geldim bi iki damla sütüm geliyordu bi heyecan sağmaya başladım gelmedi diğer gün yine gelmedi ve çok üzülmüştüm bu arada da ben 5 aylıkken yoğurt filan vermeye başlamıştım hiç birşey olmamıştı
Asellim Bilgehan merhaba bişe sormak istiyorım egzamaları geçince iz kaldımı beyaz benek gibi bizimde süt alerjisi var dolayısıyla egzama var krem kullandım cok sukur geçti ama beyaz benek olarak iz kaldı cok endişe ediyorum kalıcı mı diye
Dildeniz Parsmls ben onca zamandan sonra şunu anladım ki bütün bebeklerde istisna hariç süt ürünlerine karşı bi reaksiyon gösteriyorlar sindirimle alakalı sıkıntılar oluryor buna istinaden kesiyor doktorlar ama tabiki de kar zarar olayına bakıyorlar bence zarar demeyebilirler ne bileyim katı diyet yerine sütü etkilemeden de olabilir diye düşünüyorum