Zumrut Bes aylik kizimla doktor onerisiyle tadimlara basladik anneler, sizler neler veriyorsunuz,?bebisler begeniyor mu
Besteninannesiii Zumrut 5 ay 5 günlük kızımla biz de bugün yoğurtla başlayacağız, şurada bekleyim bari
TALHA1221 Zumrut ilk yoğurt ile başladık sonra meyve püreleri şimdi 6 ay 3 günlük olduk sebze çorbalara da başladım 😇
MinikAsyam Zumrut ilk üç gün kırmızı elma verdim. Sonraki 2 gün şeftali sonraki iki gün de kayısı verdim. Şimdilik bu kadar. Hepsini cam rende de rendeleyip verdim. Blender önerilmiyor ilk başta. Hafif pütürlü olsun istiyor doktorlar. 2-3 çay kaşığı da kaynamış soğumuş içme suyu veriyorum. Kızım 5 ay 23 günlük. İki gün de mor erik vericem sonra yoğurda başlicaz.
Hayatmavisi Ben havuç , patates ve kabak tattırdım ilk olarak sırayla daha sonra bunları karıştırarak denedim. Meyvelerden de elma, kayısı ve armut denedik. Bundan sonra sanırım sebzelere tahıl ( bulgur) karıştırarak denicem.
Balbademim3 Hayatmavisi meyveler çiğ mi verilmeli ? Ben konuya hakim değilim pek de öğrenmek istiyorum
Hayatmavisi Zumrut açıkcası ben bu konuda hiç soğukkanlı olmadığım için şimdilik püre veriyorum. Aslında yapmamam gerekiyor ama korkuyorum
Minikuzu Balbademim3 kız meyveler nasıl pişsin🤭 ben birtek muzu çatalla ezdim diğerlerini blenderden geçirip veriyorum
bossbabysmom Minikuzu cam rende cok gzl.rendeliyor bn hc blendrdan gecrmiyor herseyo orada rendeliyorum
Muallimannecik Bende havuç verdim 3 gün sonra bal kabağına geçmiştim ki ikinci gününde tiksindi kustu bende tereddüt ettim kestim patateside denendikten sonra çorba gibi yapabilir miyim acaba fikriniz var mı yoksa sebze meyve herşeyi deneyip mi karıştırcaz 🤔
MinikAsyam Zumrut elmayı ilk gün 1 dilim rendeledim ikinci ve üçüncü gün iki dilim rendeledim. Daha versem yiyecekti ama çok olmasın dedim. Şeftali Baya küçüktü o yüzden bir tam şeftaliyi rendeledim. Ama zaten tamamı rendelenmiyor posa kalıyor. Kayısı olarakta 1 buçuk kayısı rendeledim. Ama onun da tamamı olmuyor zaten. Bir kısmı rendelenmedi. Hepsinin üzerine 3 ufak kaşık su verdim bir de.