Ysmn07 Kızım 3 ay 22 günlük sadece mama ile besleniyor. 7 kilo. Kilo sıkıntımızda yok.Doktor kontrolümüzde haftaya yani 4. Aya girdiği gün tek öğün ek gıdaya başlamamız gerektiğini söyledi. Ama ben emin değilim zaten anne sütü almadı vicdan azabı çekiyorum. Bu doğrumu yoksa doktormu değiştirmeliyim bilemedim.
Feslegenyavrusu Ysmn07 biz de 4 e geçtik ve doktorumuz sakın bir şey vermeyin dedi, bağırsak sistemi henüz buna uygun değil dedi. 5 buçuk gibi, eğer gelişimi tamamladıysa en erken baslanabilecek tarih, dedi.
Berrinsoyagazi14 Ysmn07 benim doktorum 6. Ayı dolmadan kesinlikle başlamıyorsun dedi ki 1. Aydan itibaren hep formül mama ile besleniyor sadece 🤔
AreninAnnesi7301 Ysmn07 5 ayına 1 hafta kala günde 2 çay kaşığı yoğurt la başladık tattirim amaçlı bizde canım ama tam 4 ay da erken gibi geldi
Kizimkuzum Ysmn07 Çok erken olmuş sanki ya hadi 5 ay olsa tattır az az dese bir nebze anlaşılır ama 4 çok erken değil mi
Flkrds 4 aylık için erken daha diye düşünüyorum bağırsakları tam gelişmediği için sindiremeyebilir başka doktora sor bence tatlım
Ysmn07 Flkrds bende öyle düşünüyorum. Ek gıda diyince şoka girdim verdiği sebze sıralaması tarifleri bile algılayamadım. Teşekkürler
Ysmn07 Feslegenyavrusu çok garip ya doktorumuda özenle seçmiştim her konuda çok güveniyodum. Yıkıldım gerçekten. Bana sadece mama aldığı için doğal besinlerden artık vermem gerektiğini söyledi ama bana mantıklı gelmedi daha organların gelişimi yetersiz teşekkür ederim
Ysmn07 AreninAnnesi7301 yoğurt vermeyi sıralamasına göre 5. Aya tekabül ediyo ama kabak havuç çorbası hatta patates püresi dedi inanamadım çıktım odaya girip tekrar sordum.2 hafta sonrasına dedi.aslında gerçekten iyiydi bu ek gıda olayına gelene kadar yada ben öyle düşünmüşüm
Esdoel Ysmn07 canım sadece mamayla beslenen bebekler 4. Ayda ek gıdaya geçebilir anne sütü almıyorsa şayet ben iki çocuğum da da 4 ay da geçtim kızım 3 yaşında hiçbir sıkıntı yaşamadım oğlumda 2 gün sonra 5 ayına girecek ha sana ek gıdaya gec dedi diye tek öğün verip atıyorum 1 kase yoğurt verme ilk bı kaç gün 2 3 çay kaşığı ile başla sonra tatlı kaşığı olarak yavaş yavaş arttir ama şunu unutma doyuracak şekilde değil bağırsakları alistirarak gececeksin
Pelo_00 Ysmn07 Doktorunuzu değiştirecek bir durum yok ortada. Neden sizi yanlış yönlendirsin ki? Sadece mamayla beslenen bebekler erken ek gıdaya geçerler isterseniz internetten bir araştırın sadece mamayla beslenen bebeklerin genellikle 4.ayda ek gıdaya geçtiği karşınıza çıkacaktır.
Ysmn07 Pelo_00 beni yanlış yönlendirme değil. Kendi doğrusu odur. Herkesin farklı yoğurt yiyişi var derler. Araştırdım en erken 4. Ayın sonu 5. Ayda okudum. Üstüne bugün tekar başka doktora sordum şok oldu. Yani bende sağlıkçıyım. Gittiğim doktoruda çok özenle seçtim. Mama almadığı için doğal yoldan alması lazım dedi ama insan yıllardır bildiğine karşı tezat geliyo söylediği. Belkide o haklı o yüzden bilgi almak istedim başına gelen varmı diye
Bsra89 Ysmn07 bana da çok çok erken geldi 5 ay dese anlarım da 4 ay nedir daha bagirsaklari ne ki bu bebeğin . Neden vicdan azabı cekiyorsun anne sütü alanla almayan arasında bir fark olmuyor sonuçta evet bağışıklıkları belki daha iyi oluyor ama zaten hersey Allahtan değil mi oyle de böyle de büyüyorlar . Bende çok istedim emmesini ama sadece güvenli bağlanma icin , emmedi yanı yapacak birsey yok .
Ysmn07 Bsra89 yani ister istemez oluyor eminim emziremeyen herkeste olmuştur. Sonuç olarak bi gerçek var 6 aya kadar anne sütü mamayla beslenmede de bi sakınca yok elbet ama annelik iç güdüsü işte🙂
Emineyilmazz Ysmn07 kilosu zaten iyi. Benim bebeğim zayıf diye sağlık ocağı başla dedi buna rağmen başlamadım çok araştırdım buraya bile yazdım ama 6. Ayda başladım. Sindirim sistemleri buna hazır değil
Ysmn07 alnhdy hipp kullanıyordum ilk başta sonra sma ya geçtim. Ama mamasının markasını bile sormadı o açıdan sorduysanız:)
alnhdy alnhdy yok yani maşallah kilosu iyi bebeğinizin ek gıdaya gerek yok ki şimdi beşinci ayda yavaş yavaş tattırın maksat alışsın diye altıncı ayda tam vermeye başlayın. için rahat etmeyecekse de doktor değiştir canım en iyisini doktorlar bilir 🙏🏻