Masha_ Merhaba arkadaşlar ben pazartesi günü 39+4 oluyorum eşimin goreve gitmesi icin birkaç gunu var ve benimde sinavim olduğu icin doktora pazartesi dogumu baslatir miyiz dedim oda yumuşama açılma varsa yaparız dedi iyi mi yaptim kötü mu bilemiyorum ne yapabilirim yumusama acilma olması için bu sekilde olup normal yapan oldu mu bende normal dogum istiyorum.
Deletedmom278 Masha_ Yumuşama olması için doğum sırasında müdahale ederler yani bir şeyler verirler benim öyle olmuştu ama açılma için net bir şey diyemem umarım olur. 2 kere suni sancı verdiler 7 saat bekledim gram agrım gelmedi ve açılmada olmadı haliyle. Eğer suni verip açılma ilerlerse şansınız var tabii.
Purple13 Masha_ canım ben yerleri eğilerek sildim plates topunda hareketler yaptım(gebelik okuluna gitmiştim ebenin gösterdiği hareketler) 4 cm de kaldı suni Aldım ilerlemedi
Purple13 Masha_ yanlış anlatmışım😬 hareketlerle 4 cmden fazla ilerlemedi. Suni sancıyla 5 saatte doğurdum
Alinaninannesi Masha_ ben sürekli merdiven inip çıktım her gün 1 saat yürüyüş pilates topunda zıpladım squat yaptım falan sadece 2 cm açıldı 40 hafta dolunca artık yatış verelim dedi suni sancı aldım iki kez doğurasıya kadar tam 24 saat geçti 😅😂 öğlen 12 de yatışım yapıldı ertesi gün 11 35 de doğuma girdim 😅
Queenbee Ben 41. Haftada 24 saat suni sancı aldım açıklık 3 cm zar zor oldu kendi sancım hiç gelmedi ve sonunda sezaryen oldum. Öncesinde her gün pilates yaptım ama doğum başlamadı yani olmayınca olmuyor hayırlısı demek lazım. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi 🌸
Purple13 Masha_ 36 sonra izin verdi doktorum. 37 de 1 cm vardı 38de 4 oldu 39 da hala 4tü. 1 hafta daha bekleyebilirdik belki ama riske atmak istemedi doktorum. Doğumun şekli önemsiz inanın normal olmasada üzülmeyin ikinizin sağlığı önemli olan.
Bienbien10 Masha_ bol bol temizlik yapın, süpürge yapın, yerleri silin, mutfak dolabı vs. eğilip kalkın (dikkatli bir şekilde) , neredeyse tüm gün temizlik yapın.Bir de bol bol nar yiyin. Ben 8 cm acılma ile gitmiştim hastaneye.
Bernaaazynp Allahım yardımcın olsun inş. Suni sancı almadan doğurmak için elinden geleni yap . İnş kendi sancınla doğurursun canım 🤗🤗🤗 kolaycık gelsin meleğin.
Deletedmom413 Masha_ Egil kalk sürekli hatta baya yerde egilik pozisyon kal yer siler gibi tuvalet yapar gibi Merdiven in cık Yürüyüs yap Suni fitil takmislardi bana Seruma gerek kalmadan acilma olmustu
Arzuaysu Masha_ canım ben 38.haftadan sonra hep merdiven inip çıktım bayağı yürüyüş yaptım. 39.haftada doğuma aldılar 2 saat içinde 5cm açılmam oldu fakat pandeminin çığır açtığı döneme denk geldiği için doktorum suni verdi fakat suniye hem bebeğim hem ben tepki gösterdik benim tansiyonum aniden fırladı bebeğimin kalp atışı 20lere vs indim gözümün onu karardı ve uyandigimda sezeryandan çıkmıştım çok şükür bebeğim kucagimdaydi kıl payı kurtardık dedi. Yani diyeceğim suni herkese yaramıyor. Bana biraz daha zaman tanisaydi belki de normal doğururdum. Kendime güveniyordum. Fakat sezeryan olduğum için de hiç pişman değilim. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah sağ salim alın kucağıniza. Biraz da bebeğinize bırakın o geleceği günü ve saati bilir.