Ya yemin ederim burda yazılanlardan sonra çocuğumdan şüphelenmeye başladım artık sürekli böyle yaptı normal mi böyle oldu neden diye 10 aylık fiziksel gelişimi gayet iyi 6 aylıkken desteksiz oturdu 7 ayda emekleyeme başladı bu sıralarda da sıralayıp her yeri karıştırmakla meşgulüz çekmeyeler asla yerinde durmuyor ama şöyle ki taklit etmiyor aslında istemiyor gibi geliyor bana bir tek gel gel yapıyor ben söylediğim de de gelir yanıma hemen birde kızmış gibi ııı diyerek kendini sıkıyor biz karşılık verirsek o da oyun gibi karşılık veriyor vermezsek yapmıyor ve en çok taktığım kelimemiz yok sadece beni görmezse etrafında ağlarken anne der daha önce bir kaç kere abla baba demişliği var ama söyle dersen falan söylemez mesela ben alkış derim yapmaz ama kendisi ellerini çırpar ben yaptırmak istediğimde ise ııı ııı diye ellerini çekiyor göz teması var ismine bile birşeyle oynamaya dalmamışsa bakar genelde çöp kutusuna yaklaşır mesela emir hayır dediğim an uzaklaşır ordan gelir yanıma çocuklara bayılır mesela parka falan gittiğimizde koşturan çocuklar falan bıraksam karışacak hemen aralarına gülücükler atar hep onlara anne baba kesinlikle biliyor hele ben odadan çıktığım an zaten mırıldana mırıldana gelir yanıma tek bakıyorum emzirirken normalde falan konuşurum ama işte kalabalık görmedi çocuk pek konuşmasını ona da bağlıyorum ama birde gel geli öğrendiğinden midir arada böyle ellerini açıp kapatması birde pek taklit etmemesi kafamı karıştırıyor yada iyice okuduklarımdan psikolojim bozuldu