LarininAnnesi Kızlar , 4 günlük bebeğim var. Sarılık 12 çıktı , 37 haftalık doğduk. Sürekli uyuyor, emerken bile uyuyakaldığı için pek beslenemiyor da… Tavsiyesi olan anneler yazabilir mi, çok üzülüyorum😞
asafoglum LarininAnnesi Benim bebeğimin 11 çıkmıştı bolca besledim 2 saati geçirmedim uyandırmak içinde üstünü çıkardım değiştirdim bezini değiştirdim banyo yaptırdım her yolu denedim.Beyaz ışık altında tut hava karardıktan sonra gece kapatma ışığı birde bol beslenme kan şekeri düşmesin uyandır mutlaka besle bir kaç güne geçer yüksek değilmiş çok şükür 👍
Ozanazli LarininAnnesi Canım ben besiği ışığın altına koydum ve gece falan ışık acık kaldı hep nide emzırdım sık sık 2 saatı gecrmedim cok şükür benım bebeqim sarılık olmadı .
Tanemimm LarininAnnesi topuklarını sıkıp uyandırın çimdikleyin. Ben tecrübesizdim benim de bebeğim sarılık oldu ve hastanede yattık. Çok zordu inan. Acıt diye korkma acısın beslenmesi çok önemli. Sürekli emzirmelisin. Yoksa sarılıgı artar hastaneye yatarsınız. Sağıp biberonla da besleyebilirsin kaşıkla da verebilirsin
Asdtky LarininAnnesi bizde üç günlüğüz yüzü sararmaya başladı tedirginim sütüm çok az mama takviyesi yapmayada korkuyorum emmez diye Kendimi çok çaresiz hissediyorum odamız loş gece karanlık ışık mı açmalıyım
Birkoalaanasi Sarılığı olduğu için uyumak istemesi normal, sesli ve aydınlık bir ortamda emzirin. Sürekli emzirin hem sarılığı geçer hemde sütünüz o kadar çok gelir.
Merve_mina Canım 1.5en geç 2 saatte bir emzirmelisin ayağının altına vurabilirsin acır diye düşünme bebekler ilk bir ay acıya dair bişey hissetmezler omzuna dokunabilirsin altını açabilirsin benim bebeğim hep altını açarsam uyanırdı sık sık emzirmelisin sarılığın tek çözümü emzirmek
Kanginnn Canım üzülme bende yeni doğum yaptım bebegım 27 günlük sarılık oldu 15 çıktı hastaneye yatıracaklardı 17 olunca ben çok ağladım üzüldüm yaşım 19 ilk çocuğum çok korktum tecrubesızlıkte vardı esım sarılık icin hastanede kullanılan ışık tedavıli yataklar var ondan aradık bulduk kıralayan bı yer 2 gün kiraladık yatak şeklinde küçük mavi ışık 2 gün çocuğumuzu soyundurfuk sadece bezle kaldı o yatakta yattı 2saatte bir aldım emzırdım yada mama verdım sütüm az çünkü ucu da yok ememıyodu doktora gıttık o yataktan sonra 4 e düşmüştü sarılığı sımdı gectı bıle ımkanın varsa araştır o yataktan bul kırala ben İzmir’de yaşıyorum ızmırdeysen numaralarını atabılırım başka şehir bilmiyorum varmıdır yoksada üzülme yınede geçecek bisey biz hastanede yatırtmak ıstemedıgımız ıcın o yataktan bulduk
Kanginnn [url=https://hizliresim.com/uwJy2w][img]https://i.hizliresim.com/uwJy2w.jpg[/img][/url] bu şekildeydi
NefesAysamm Canım benimde bebeğim bugün 22 günlük oldu bizim de ilk baş 11,7 çıktı memeyi red etti ilk başta mamayı zar zor yiyordu uyumaktan çok panik yaptık işitme testimizi de geçemeyince yeni anne olarak stres ten vücudum kurdeşen döktü panik yapmayın demek istediğim siz sakın kalın emin olun 10 güne kadar düzelecek uyandırmak için ellerini ayaklarını hafifçe çimdikleyin soğuk elinizi surtına değdirin uyanıyor hemen mamayı verln kendinizi sağın sürekli anne sütü ile de uyandıkça takviye edin belki yanlış gibi ama biz gözünü kapatıp beyaz ışıkta bir saat tuttuk doktor onay verdiği için yaptık yeni yeni kendimize geliyoruz şimdi de ben kaşıntı yüzünden ilaca başladım siz benim yaptığım panik e düşmeyin
Elvannnn Asdtky canım lansinohun biberonun al anne memesine yakın olduğu için ben sıkıntı yaşamadım sütün çoğalınca mamayı yavaş yavaş azalt
Elvannnn LarininAnnesi canım klasik olarak bol bol uyandır emzir tabi sarılıktan dolayı uyanmicak hızlı bi şekilde ayağının altına vur aglasin daya memeyi. Benim oğlum 5 gunlukken sarılığa tututuldu. Hastaneye yattigimizda 23 tu çok yüksek direk yatış yapıldı ışık aldı. Sezeryan olduğum için sütüm gelmedi mama takviyesi başladık. Hastaneden çıktığımızda sarılığı 13 tu. Doktor mama vermemi söyledi. Hep verdim hatta ne kadar doğru yaptim bilmiyom ama mamasina biraz seker koydum verdim. Sürekli emzirdim göğüslerim yara olmasına rağmen hiç bırakmadım. Hala da uzayan sarılıktan kan veriyoruz sonuçlar güzel çıkmasına rağmen bazen anne sutu sarılığı olurmuş daha da gözlerinde çok hafif bi sarılık var. Korkma benim bebeğimin çok yuksekken geçtiyse seninde geçer. Emzirirken hep ya şafi çek. Hastaneye yattigimizda bebeğim hep uyurdu hemşire geldi yanıma uyandır dedi uyanmiyo dedim ayarının altına parmaklarıyla çok hızlı bi şekilde vurdu. Sen onu atlatmazsan böle hastanede o seni biz oni kan alarak aglatiriz. O zaman çok kızmıştım şimdi iyi ki ağlayarak uyandırıp emzirmisim
Asklepios LarininAnnesi canım benim 5 günlükken 9 çıkmıştı ona rağmen çok zor uyanıyordu iki gün sonra 7 ye düştü. Şimdi uyutamıyorum 😌 21 günlük olduk 😊
LarininAnnesi Hepinizden Allah razı olsun kızlar, dediklerinizi yapıcam.. İnşallah yavrularımız sağlıkla büyür. Gerçekten anne olmak zormuş. Hem lohusa paikolojisi hem tecrübesizlik hem yetemediğini hissetmek. 4 günü 40 yıl gibi yaşadım :(