premses_annesi 7 ay 6 günlüğüz bende mamasının içine herobabynin sütlü pirinçlisini ekliyorum öyle veriyorum bazende bi tane hünnapın pekmezli bisküvisi var onu atıyorum içine patates püresini yoğurda ekleyip veriyorum yoğurdu kendim ev sütü aldım yaptım sütlaç yaptım yine meyve katıyorum içine ve ilk defa bu akşam çorba yaptım kırmızı mercimek çorbası içine 1 kapya biber 1 soğan 2 diş sarımsak 2 havuç 2 patates 2 kaşık zeytin yağı (isteğe göre ilik suyu ) onuda kendim evde yaptım bunların hepsini küçük küçük doğrayıp içine attım üstünü 2 3 parmak geçecek şekilde su ekledim düdüklüde yapmadım besin değerini öldürüyor diye normal tencerede yaptım 1 saat kadar pişirdim sonra pütürlü olduğu için blendırdan geçirdim sonra tekrar ocağa koydum yoğun oluyor onun için önceden kaynattığım suyu biraz daha üstüne döktüm yoğunluğu azalınca tekrar pişirdim biraz sonra soğutup verdim tabi çok fazla oldu o yüzden yarısını ona ayırdım daha sonra tekrar veririm diye bide gazlı bir bebekse çorbasına biraz kimyon koyun bende koydum diğerini kendimize göre tuz baharat falan koydum yedik çok güzel olmuştu👍