Tiredmomy Merhaba kızlar 09 Mayısta doğum yaptım sezeryan doğum ilk gün sütüm gelmedi hemşire 2 dakika gösterdi gitti nasıl tutulacağını yalnız memede süt olmayınca kaldı bir gün hastanede kaldım mecburi mama vermek zorunda kaldım çünkü süt gelmedi o kadar sıvı almama rağmen eve geldim duş aldım falan şişti patlıycak sağım makinesiyle süt kanallarını açmaya çalıştım sonunda geldi yalnız bebeğim biberona alıştığı için emmedi bir aydır uğraşıyorum alsın diye ama yok biberon gibi çektikçe gelmeyince ağlama krizlerine giriyor ve milletin neden emzirmiyormusun demesinden o kadar bunaldım ki keyfimden yapıyorum sanki geçen fizik tedaviye gittim ordakş doktor bile neden emzirmiyorsun diye soruyor sağarak veriyorum ne yapabilirim Hala daha uğraşıyorum ama almıyor ve sütüm sinir strestten çok azaldı 90 cc çıkan süt şimdi 30 cc anca çıkıyor benim gibi olanlar var mı ne yapmam lazım
Alpkusunannesi Tiredmomy canım bende şubatta doğum yaptım biberon keyfine alışan bebek memeyi ne yaparsan yap red ediyor ben 4 aydır uğraşıyorum almıyor 🤦🏻♀️Allah yardımcın olsun 🤲🏻
alibeyannesi Tiredmomy öncelikle hastaneniz çok yanlış yapmış. Benimde normal doğum olduğu halde gelmiyordu zar zor süt cıktı oda çay kaşığı kadar bebeğim ememiyor ben ise emzirmeyi bilmiyorum eve geldim çay kaşığıyla veriyordum sonra şırınga tabi hala süt öle yok gbi . Bestlak damla kullandım hoşaflar içtim dut kaynattım içtim. Sonra sağdım biberonla verdim kullandığın biberon çok önemli. Bizimki de 1 2 gün biberonla içti diyebilirim. Ama önce meme denedim sonra biberon sırayla. Daha sonra sürekli emzirmeye çalıştım. Hiç pes etmedim. Bi gün açlık süresi uzadı. Bi kıyametleri kopardı. Memeyi öle bi emdiki şaştım kaldım. Sonrası çok şükür emiyor. Inşallah emer sen vazgeçme sagdiginda yanında biberonda kalsın. Önce emzir uğraş sonra ver. Inşallah tutar kaç aylık bebis
MayaBuse Tiredmomy eğer sütünüz varsa devam edin emzirdikçe çoğalacak ve inanamayacaksınız😊moralinizi sakın bozmayın sütü beyin hormon salgılayarak üretir çünkü🌺bebeğiniz emdikçe onun çeneside kuvvetlenecek henüz çok çabuk yoruluyorlar biberon sevmelerinin sebebi bu😊benim bebeğim 1 hafta yoğun bakımda biberonla mama aldı ve günde iki kez emzirebiliyordum fakat eve geldiğimizde benim sütüm henüz çok azken sadece akşamları biberonla mama verdik gün içinde ise sürekli mememde ve ‘geceden sabaha’ düzenimiz 1.5 ay bu şekildeydi 1.5 ayın sonunda mama bitti süt inanılmaz çoğaldı ve hatta o kadarki şuan 4.5 ayı geçti 5 dakikada karnını doyurabiliyo tabii onun emme gücüde arttı😊Sütünüz geldiği halde(az da olsa)daha çok mama verirseniz kısır döngüye girersiniz ve sütünüz gittikçe azalır anlam veremezsiniz mama verme aralığınızı uzatın ve sürekli memenizde kalsın bebeğinize güvenin bu işi çok iyi beceriyolar çünkü🥰❤️Bir de isterseniz ‘tomrisin emzirme notları’ var internette yardımcı olabilir
MayaBuse Tiredmomy bu arada mesela ben sağım yaptığımda sütümün azaldığını farketmiştim…bir kaç çocuk doktoru değiştirdim…benim kızım besin alerjisi olduğu için(o zaman bilmiyorduk) daha yavaş kilo alıyodu doğum kilosunun üstüne ancak ilk ayın sonunda çıkabilmişti o yüzden doktorlar sağım yapıp ( ne kadar çıktığını anlayabilmem için) mama takviyesi önerdiler hep bende takviye verdim en sonunda kimseyi dinlemeden yavaş yavaş kestim mamayı.sonra tekrar doktor değiştirdik kilosunu sorun etmeden bütüncül olarak sağlıklı olup olmadığını takip ettik en son sağım yapmayıda bırakmıştım😊uzun oldu yazdıklarım ama demem o ki üzülmeyin ve iç güdülerinize güvenin🙋🏻♀️
rodinali Silikon meme ucu dene bizde daha 10 günlüğüz almıyor onunla emziriyorum yarıda kesip meme vermeye çalışıyorum beş dakika olsada emiyor. Denemekten zarar gelmez ilk silikonu bile almadı bebeğim, inş emer sizinde bebişiniz 😇
Tiredmomy rodinali Silikon ucuyla deniyorum hep canım ama yok nafile çektikçe biberon gibi gelmediği için yok almıyo
attbianne Benzer şeyleri yaşadım çok sıkılmıştim bunalmistim emzirme laflarindan kendi annem bile resmen laf sokuyordu stres yaptim sonradan vazgeçtim silikon üç deneyin bebeğiniz daha küçük süt varsa memeye döndür lebilirsiniz yoksa da stres yapmayın kimsedenfayda yok ben sagarak verdim 4 aylık olunca anca memeye döndük 1 aydır iyiyiz
attbianne Çıktığı kadar sağın yetmeyen yerde mama verin sagdikca artıyor kimseyi kafaya takmayın herkes ezbere bişey soyluyor
attbianne FatmanurT başta yogunbakima yattı orda biberonla verdiler eve gelincede weenin silikon ucuyla denedim hep dışarı döküldü teklif ede ede döndürdum memeye ağzına biraz süt sıktım memeyle tadını alınca tuttu memeyi
Ela007 FatmanurT 3 aydır yani doğduğundan beri silikon ucla emziriyorum göğüs ucum yok tutmuyor tavsiye ederm.
Marinedeniz MayaBuse peki surekli emzirdikten sonra sagim yaptiniz mi acaba ? Ben emzirdikten sonra sagimda yapiyorum onu da mecbur biberonla veriyorum
cocomelon Tiredmomy bence bebeğiniz çok küçük emzirme danışmanından yardım alabilirsiniz pes etmeyin biberonu hayatınızdan çıkarıp başka alternatifler kullanabilirsin
minikfare Tiredmomy merhaba ben nisan ayında doğum yaptım bebeğim 2 aylık oldu hala emziremiyorum.dopduğunda emiyordu eve çıktık 3-4 gün sonra bebeğim rahatsızlandı ve uçtopunbakıma alındı orada beslenme sondasıyla beslendi emme refleksi kaybolmuştu daha sonra her gün sonda çıkarılıp biberonla beslemeyi denemeye başladılar en sonunda bebeğimin emme refleksi düzelince taburcu ettiler bu sürede koronadan dolayı bebeğimi görmeme müsade etmediler dolayısıyla gidip emzirmedim de bebeğimi ve bebek biberonla alıştı.hastane sonrası sürecimiz de çok zor ilerledi bebek çok küçük ve bazı sağlık sorunları vardı emme refleksi yine de eskisi gibi değildi her gün emzirmeye çalışmama rağmen yinede bebeğimi bi türlü alıştıramadım sütümü sağıp biberonla veriyorum her gün ve sütüm inanılmaz azalmaya başladı benimde iki memeden toplam 50 cc zor çıkıyor artık mama veriyorum
Havva2323 minikfare bestlak damlayı deneyin ve bol rezene için Allahın izniyle bitti sandığınız sütünüz geri çoğalacak 😊birde tahin helvası birde kare ülker bisküvi acayip süt yapıyor nacizane tavsiyelerim benim bebeğimde 2.5 aylık😊
MayaBuse minikfare benim de ilk zamanlar sütüm yoğun gelirken sağım yapmaya başladıktan sonra azaldı ve aynen dediğiniz gibi zar zor 60 cc çıkıyodu sağım yapmayı bıraktım ve ısrarla emzirdim çok cebelleştik ama en sonunda çekmeye başladı ve kuvvetlendi giderek 3 aydır yaklaşık sağım yapmıyorum mamada yok yani lütfen vazgeçmeyin devam edin o emdikçe artıyo ısrarcı olun biraz zor bir süreç ama sonrası çok rahat🙏🏻
MayaBuse Marinedeniz hayır bi süre sonra azaldığını farkedince hiç sağımda yapmamaya başladım sanırım 3 ay kadar oldu yapmayalı…ama sütümün artmaya başladığı sırada sağımı bırakıp mochi yi kullanmıştım sadece fazla sütü topluyodum o kadar.süt arttırıcı takviyelerde kullandım buarada bestlak gibi ama çok gaz yaptığı için bıraktım yeşillikler özellikle dereotunun faydasını gördüm. bir de sağım yapacaksanızda kaşık biberon ya da şırınga yöntemini deneyin isterseniz,size daha kolay uyum sağlar bebeğiniz 😊🌺
MayaBuse Marinedeniz bi şey daha ekliyim istedim aklıma geldi:) uyku inanılmaz önemli eğer uykunuz az ve dinlenmiyosanız çok etkiliyo lütfen her fırsatta uyumaya çalışın 5-10 dk farketmez ne kadar olursa uyuyamıyosanız uzanın ve dinlenin bırakın işi gücü ki sütünüzün artmasına destek olursunuz :)
Havva2323 Tiredmomy canım benimde ikinci günü öylr oldu bebek memeyi tutmayıp çok ağlıyordu belki eski bir usul evet ama kayınvalidem göğüs ucuna hafif pekmez sürdü öyle yapa yapa 3 gğnde memeye alıştı,şimdi mama artı anne sütü şeklinde gidiyoruz günde 1 öğün mama sadece onuda aventin biberonunu kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadık hiç dene istersen ben ilk karşı çıkmıştım ama iyiki kayınvalidem beni dinlememiş
FatmanurT Ela007 benim kızım tutuyor emiyor ama beş dk. doyuyor demek ki bırakıyor emmiyor. Üstüne sütümü sağıp veriyorum zorla içiyor bazende isteyerek içiyor. Acaba biberon ucu gibi gelir de ona daha istekli daha uzun emer mi