Resulasafannesi Merhaba anneler menanjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz. Yaptıran anneler varmı biz 2 dozlük rotavirus aşısını yaptırdık. Şuan menenjit adını düşünüyorum daha 2018 yılında gelen bir aşı özel olduğu içinde anneler yaptiriyormu düşünceleri nedir merak ediyorum
Ikrasu__ Resulasafannesi bende gecen gun 1 yas asısı olurken sormustum menenjit asısını yaptıralım mı dıye bılgı aldım kendı yaptıkları asının ıcınde menenjit asısı var ama sızın bahsettıgın tipin asısı degıl .. benımde kafamı kurcalayan bir durum yani🤦🏼
morsevenfilolog Resulasafannesi Doktorumuz 7-10-13. aylarda (Bexsero), 7-13. aylarda (Menveo) olmak üzere takvim oluşturdu. İlk dozlarını yaptırdık. Bu hafta Bexsero’nun ikinci dozunu yaptıracağız.
Didem52miray Bende merak ediyorum rotavirus yaptırdım bende 4aylik olucaz , menenjit aşısı nezaman yaptırılıyor
Resulasafannesi Didem52miray 9 aydan sonra yapılıyormuş 9. Aydan itibaren yaotirirsak 2 doz oluyormuş 2 yaş olursada tek doz Muş int okudum bende 2 yaşta bana geç geldi. Önlemi erken almak en iyisi en son çıkan menenjit asisinada meningokok mikrobunun B tibine karşı geliştirilmiş birde. Bilmiyorum bende çok dusunceliyim bu konuda 280 TL mis tek asi mutlaka yaptırmak istiyorum ama yaptıran annelerdende bilgi almak istiyorum
Didem52miray Yigidom banada 3aylikken sordu yaptırdın mi diye bende hayır dedim açıklama da yapmadı açıkçası ben farklı sebepten gitmiştim dr , tamamen dalgınlığıma geldi yarın ilk iş dr a sormak olucak
Resulasafannesi Ikrasu__ 4lu asida menenjit yokmuş canım bende araştırdım bunu işte kafam benimde karıştı bazı kesim var diyor bazı kesim yok diyor
Ikrasu__ Resulasafannesi söyle pnömokok asısı yaptırdım yanı zatureye menenjite karsı bagısıklık ıcın bırde kabakulak kızamık olduk bız .. o ara sordum kadın bısıler dedıde bıraz bos konusan bırıydı.. kendı doktorumuza sorucam ıste ne derse ılla kı yaptır dıcek ama asının yan etkısı varmı yada olası baska seyı tetıklermı fıln dıye dusunmekten kendımı alamıyorum
Didem52miray morsevenfilolog allah allah kaç doz hepsi yapılacak mi yoksa tek markayimi secicez kafam gitti suan
Yigidom Didem52miray ben 2 aylıkken başka bir doktora gitmiştik o 5nci ayda yAparz dedi sonra doktorumzu değiştirdik buda en iyisi 1 yasında olanı şimdi o kadar parayı vermeye gerek yok dedi şahsen ben çocuguma şuan yaptrmam dedi ( yurtdışıma çıkmayacAksan yada suriyeli komşun tanıdığın yoksa gerek yok şuan dedi)
morsevenfilolog Didem52miray 2 aşı var yapılacak olan. Bexsero ve Menveo veya Nimenrix(bu ikisi aynı aşı, birinden birini seçebilirsiniz). Bexsero değişmezdir.
Didem52miray Yigidom bende bi sorayim bakim bizim dr ne diyor oda kesin yaptır der ama her ay aşı var anlamadım gitti 🤦♀️🤷♀️
Resulasafannesi Biz coranadan dolayı gitmiyoruz doktora sağlık ocağında kilo boy kontrolü yapılıyor hastada olmadı bende goturmedim doktora hic
Gozdesa Oğlum 2.5 aylık Bizim drmuz nimenrixin ilk dozunu yaptirdi, beceriyi da bu ay sonunda yapacağını ne kadar erken yaparsak o kadar etkili olacağını söyledi, bana biraz erken geldi ama bilemiyorum🙄