Agg0207 Yesomm92 karisik salata bakliyat salatalari patatesli borek yada patates kizartmasi zeytin recel kurumeyveler bitki cayi
GizemKaan Yesomm92 nohut unu, badem veya Hindistan cevizi sütü ve istediğim bir meyve karıştır pankek yap mis. Hemde çok faydalı. Bunu bebeğime yapıyorum. Bende salata meyve fln
morsevenfilolog Yesomm92 Yeşil/siyah zeytin, yeşillik yiyorum, yumurta alerjisi olmadığı için yiyorum ben, sütsüz Pankek/krep yapıyorum.(yumurtasız tarifler de var), reçel, bal yiyorum.
Mesa33 Bana fikir verin lütfen 😥 kızım 5 aylık süt alerjisinden şüpheleniyorum ama kesinleşmedi. Bi defa ipliksi kan gördüm. Çok az bi yerde egzama var. Bazen de mukus görüyorum ama huysuzluk falan yok. Burada corona vakaları çok arttı. Alerji testi yaptırmaktan korkuyorum neredeyse her mahallede karantina apartmanı var. Süt ürünlerini kessem kendiliğimden nasıl olur ❓
Yigidom Mesa33 doktora gitsen şuan doktorda kes diyecek zaten sen bir 2 hafta yeme bir gözlemle ama büyük ihtimalle alerji . Somra mutlaka git doktora ama
eslemsiii Mesa33 kan tahlilini yaptırmaYın bence biz yaptırdık 3. Ayı dolmak üzereyken kanda alerji çıkmadı ama kakada mukus ve kan vardı ben süt ve süt ürünlerini kestim düzelmedi meğer et balık tavuk da yememem lazımmış onlarıda kesince düzeldi. Tam hatırlayamıyorum ama 6 ay ya da 1 yaştan önce yapılan kan tahlillerinde alerji çıkmazmış Boşu boşuna canını acıtmayın bebeğinizin ben bilmiyordum yaptırdığım zaman
melisaninannesi Mesa33 alerjiniz var bizim de aynı şikayetlermiz vardı. Doktora gitmenize gerek yok zaten kan testinde de deri testinde de çıkmıyor çünkü bebeğiniz çok küçük. Bizde de çıkmadı ama diyetle birlikte şikayetlerimizin çoğu gitti. Şimdi sadece arada mukuslu kakası. Eğer diyete girmezseniz şikayetlerinizartar özellikle egzama bakıp bakıp ağladığımı biliyorum. Vücudunu sürekli nemlendirin.
Selimveannesi12 Yesomm92 selamlar alerji olduğundan nasıl şüphelendiniz ? Benim bebeğiminde vücudunda benek benek kuruluklar var ondan olabilir mi acaba
Elifinanesi Selimveannesi12 biz gece gittik acile vücudunda kısım kısım kızarıklıklar vardı dr şurup yazdı yatırınca verdim uyku yapar dedi eşim diyor hafiflemiş sanki kızarıklıklar dr sütten geçmiş dedi siz diyet yapın dedi 😔
Yesomm92 Selimveannesi12 merhaba bizim bebeğinizde 1.ayında doktorumuz anladı süt yetmiyor diye mama vermiştik heryeri sivilce gibi oldu ve kakasında mukus vardı
Cansuu1 Aynıı durumdayız.. Daha cuma gun ögrendım o gunden berı arastırma ıcındeym. Yumurta süt pirinc aycıcek yer fıstıgı alerjısı cıktı
Mesa33 eslemsiii bir de ayıptır söylemesi siz ne yiyorsunuz o kadar alerji varsa. Nasıl dinç kalabiliyorsunuz proteinsiz kalsiyumsuz
HeyArnold eslemsiii evet çıkmaya da var ama bunu genellemeyin. lütfen bu şekilde tavsiye vermeyin. Boşuna can acıtmak değil aşıdan bir farkı yok ki sonucunda durumu bilip ona göre diyet yapar anne.
eslemsiii Mesa33 kakasının mukuslu ve kanlı olmasından fark ettim doktorla konuştum süt ve süt ürünleri alerjisi olabilir dedi sonra alerjisi olduğunu düşündüğüm şeyleri kestim düzeldi. ilk bilmiyorken kırmızı et balık tavuk yiyordum süt ve süt ürünleri yemediğim halde kan geliyordu kakasında doktor mama başlatacam dedi başka bi doktora gittim o etide yeme dedi yemedim düzelmeye başladı Geçen gün çok canım istedi çok koktu diye bir lokma kırmızı et yedim ertesi gün kakasında mukus ve kan oldu. Alerjik içinde süt ve süt ürünleri yok diye sattıkları kurabiyeden yedim yine mukus ve kan oldu hepsini kestim düzeldi. Birde bulunduğum şehirde çok iyi diyebileceğim bi doktor yok kendi kendimizin doktoru oluyoruz açıkçası şu sıra. Alerji kan testinden çok deneme yanılmayla belli olurmuş şu an için öyle demişti doktor
eslemsiii Mesa33 açıkcası ben kendimi bildim bileli hayvansal gıdaları tüketemezdim İçim almazdı yani taa ki hamile olana kadar o zaman alıştım hep şimdide sebze yiyorum hep hiç yadırgamadım diyebilirim. Bana iki tane ilaç yazdı doktor ama ben o yazan doktora güvenemediğimden kullanmadım hiç şu an için çok öldüm bittim bi halsizliğim yok ama bi ara dizlerim çok ağrımıştı sonra geçti nasıl oldu bende anlamadım arada bir e bebekte satılan kalsiyum içeren bi içecek var ondan içiyorum belkide ondan halsiz olmuyorumdur bende tam bilemiyorum
saripapatyam2 Mesa33 diyet yapan anneler ek olarak vitamin kullanıyor osteocare kullanıyorum ben. Alerji doktoruna gittiğinizde zaten öneriyor size
eslemsiii HeyArnold aşıdan farkı yok muuu 😳 sizin bebeğinizin kanını kim alıyorsa söyleyin bizde ona gidelim ☺️ Kızımın kanı alınırken çok canını acıttı hemşire kolunu morarttı damarını patlattı çok ağladı kendi bebeğim öyle olunca başkasınında olmasını istemem yani o yüzden dedim. Kan alındıktan sonra söver gibi zaten bu aylarda 1 yaşına gelene kadar falan kanda alerji çıkmaz dedi gittiğimiz doktorda 🤦🏻♀️
Mesa33 eslemsiii uzun uzun yazmışsınız teşekkür ediyorum. Son kez kakadaki kanı rarif eder misiniz. Damlamış gibi mi oluyor yoksa kılcal damar gibi mi ipliksi mi
Esrasya eslemsiii kan iplik ve nokta şeklinde mi oluyor siz de az miktarda. Yoksa miktarı fazla mı nasıl geliyor? Ben de diyetteyim ama hala ara ara minik noktalar ve iplikler görüyorum mukus bizde hiç bitmedi zaten
eslemsiii Mesa33 mukusla karışık böyle 5 kuruş büyüklüğünde gibi Jölemsi bi hali oluyordu. kılcal damar gibi olduğu zamanda olmuştu doktor makatına baktı çatlak varmış kılcal damar şeklinde olan o yüzden olmuş.