Glsum_ats05 Hanimlar 1 aylık bebeğim var her emzirme sonrasında çokça kusuyor ve sürekli hapşuruyor halbuki ne üşütüyorun nede terletiyorum bu konuda bilgisi olan anneler yardımcı olursanız çok sevinirim 😊
OzlemAlisa Glsum_ats05 canim hapsurmasi refleks tamamen. Usumediginden eminsen tabi. Vücut sicakligna bakarsin ztn. Kusmasi da malesef bazi bebisler kusuyor. Reflu olabilir veya hc bse olmayabilir. Takipta olduğunuz doktora sor icin rahatlasn
Eminetavsan Glsum_ats05 fazlaca emiyorsa fazlasını kusabilir. Biz de 20 günlüğüz dogdugundan beri her emzirme sonrası oluk oluk kusardı korktum doktora götürdüm 15 günlükken 700 gr almıştı doktor her agladıgında ve 2 3 saatten önce emzirme dedi. Artık acıkıp acıkmadıgını anlayabiliyorum ona göre emziriyorum ve kusması bitti eger kısa aralıklı emzirirsem gene kusuyor
idil1990 Glsum_ats05 yeni doganlarin burun tuyleri cikmadigi icin gelen toz hav lar hapsurtuyor tepki veriyor yani hapsurmasi usudugunden degildir. Kusmada emzirmeden sonra yogurt kesigi gibiyse fazlasini atiyordur ama her seferinde agiz dolusu agzindan burnunda cikiyorsa reflu olabilir doktora goturmen gerekebilir birde gazinin ciktigindan emin ol muhakkak
Baloglum93 Glsum_ats05 hapşırma normal arada hapşurur öksürür. Kusmadı da normal aslında henuz küçük olduğu için doyduğunu anlamıyordur fazlasını kusuyodur. Merak etme butun emdiği i kusmuyor benimki bi kusardı üstüm başım her yerim kusmuk içinde gene de kilosunu alırdı gayet iyi. Şimdi 4 aylık doydugu zaman memeyi bırakıyor
Dygg Yenidoğan bebeklerin hapşurması gayet doğal canım üşüyor öu diye endişe etmene gerek yok ama her emmeden sonra kusması hakkında bir yorum yapamıcam belki reflüsü olabilir doktoruyla bir görüş istersen
Eminetavsan Glsum_ats05 uzun tutmaktan kasıt eğer doyduğuna eminseniz midesini dinlendirin diye. Bazı Bebekler emdikçe emmek ister o sırada gaz birikir huzursuz olur huzursuzluğu da emerek giderir twbi çok emdigi için kısar rahatsız olur tekrar emmek ister derken döngü hiç bitmeZ
idil1990 Glsum_ats05 sut gibiyse fazla besliyorda olabilirsin takip etmen gerekli yeni dogan bebeklerin sadece emme reflexi oldugi iicn kendini guvende hissediyor fazla emdigi icinde kusabilir. Takipte kalman lazim her bebek farkli