Sibel_ismet tahıl derken örneğin bulgur, pirinç, makarna. Örneğin köfte yaptınız, yanına birazcık makarna da verebilirsiniz. Yada çorbasına bulgur, pirinç veya tam buğday unu o da olmadı tam buğday ekmeğinden ekleyerek tahıl dengesini sağlarsınız. Zaten yediği tüm gün içinde 2 çaybardağını geçmeyecek dolayısıyla anne sütüne yer kalacak. Aslında doktor daha doğrusunu söyler. Ben yanlış birşey demek istemem. Benim kızım 16 aylık aman sütü az almasın aman hep emsin diye diye yemek yediremez oldum. Habire emmek istiyor ki artık bu saatten sonra bu iyi birşey değil. Sütü gün içinde yada yemeğini yedikten sonra verebilirsiniz ama özellikle 12. aydan sonra artık anne sütü bir öğün olarak görmemek gerekiyor.
muhallebi arada olur tabi ama ben sizin yerinizde olsam sabah kahvaltı, öğlen çorba (içinde et olmalı, tahılı olmalı), akşam da kendi yediğimden veririm. Aralarda da mutlaka yoğurt meyve mümkün olursa kuru meyve yedirirdim. Uykudan önce de bazen muhallebi verirdim. istedikçe de emer tabi.
arada yemek yapamadığınız durumlarda mama verebilirsiniz tabi ki bazen yemek istemiyor o zaman aç kalmasın diye sevdiği bir mamayı veriyorum. ama bence öncelik sebze, tahıl, protein ve meyve.