BoncukAnnesi Arkadaşlar artık bizde 8 aylık olduk 😊 bebeğiniz gün içinde neler yiyor ☺️ Herşeyi veriyor musunuz artık ? Güzel tarifler varsa alabilirim 😊 kaç öğün yemeleri gerekiyor 😏 Günleriniz nasıl geçiyor 🥰
Ikrazumra19 BoncukAnnesi herseyi veriyordum ayina uygun seyler veriyordum sabah kahvalti ogleden sinra yogurt veya meyve aksamda yemek veriyordum 😊
BirSevda-iki-Emanet_Sahibi BoncukAnnesi biz 9 aylıgız bütün yemeklerden yiyirz. Sabah tereyaglı yumurta peynir pekmez falan. Çorbalar seviyoruz mercimek tarhana yoğurt sebze yemekleri falan aksamda öyle kapatıyoruz gün gün değişiyor 💁♀️
_mercanligunler BoncukAnnesi belirli saatlerimiz hiç yok çünkü bazen yiyor bazen ağzını açmıyor vs vs keyfine göre hanfendinin :) herşeyi vermeye başlamadım henüz mesela bugün sabah 11 buçuk gibi peynirli omlet yaptım yarısını yedi , ikindi gibi muzlu muhallebi verdim , akşam da yoğurda kayısı rendeledim onu yedi öyle yani
BoncukAnnesi Ikrazumra19 bende öyle yapıyorum canım. Biraz geç uyanıyoruz biz Uyanınca kahvaltı yaptırıyorum, ikindiye doğru meyve yediriyorum Sonra akşam da çorba yada yemek yediriyorum. 1 haftadır ev salçası koymaya başladım biraz sıkıntı oldu ama yavaş yavaş alışıyor. Domatesi verenler oluyormuş ama ben daha cesaret edemiyorum. Aynı kendimize yaptığımız gibi yemek Yapıyorum ama Tuz domates koymuyorum
Mina181019 Biz de 8. Ayımıza gireceğiz çok az kaldı doktorumuz 3 ana öğün bir de ara öğün verebileceğimizi söyledi. Kıymalı tarhana çorbasını çok seviyoruz biz. Kabak patates havuç tam bığday ınlu çorbayı seviyor pekmezli irmikli meyveli mamayı seviyor genelde bu tarz şeyler yiyoruz :)
BoncukAnnesi Mina181019 bebek tarhanası mı aldınız canım yoksa annelerimizin yaptı tarhanadan mı veriyorsun ☺️
Hunili BoncukAnnesi pişmiş domatesi yiyebilir tadım yaptırın önce isterseniz sade iken tadını sevmese bile reaksiyon oluyor mu görürsünüz
BoncukAnnesi Mina181019 bende bugün ilk defa denicem canım inşallah dokunmaz. Hamileliğim biraz sıkıntılı geçti hiç domates fln yemedim doğum yaptım ilk 3 ay yine yemedim oğluma çok dokunuyordu doktor kesinlikle yeme dedi. Şimdi yavaş yavaş salça koyuyorum işte biraz tedirgin yaklaşıyorum 🤷🏼♀️
zelis-11 Taze fasulye, kiymali patates, semizotu, ispanak yemegi, buharda kofte ve patates bunlari yediriyorum ben ogluma. Sabahlari labne lor yumurta sarisi pekmez ceviz az ekmekici ihlamur. Aralarda mutlaka meyve. Bol su.
Hunili zelis-11 cevizi nasıl veriyorsunuz bende yedirmek istiyorum artık ama diş çakmadı henüz tedirginim yiyemez diye
Hayatannesi BoncukAnnesi bu kadar dokunuyorsa zaten 1 yaşına kadar verilmemesi gereken şeyi neden veriyorsunuz. Kapya biberden bebek salçası yapsanıza.
Mina181019 BoncukAnnesi hımm ben yemeklerine hiç salça domates koymadım daha tarhanadaki güneşte kuruduğundan galiba içinde domates var ama kuru olduğu için dokunmadı kızıma kızım baya seviyor. Sadece sebze çorbası ve tarhana çorbası içiyor yayla çorbası mercimek şehriye çorbası içiremedim
BoncukAnnesi Hayatannesi doktorumuz yavaş yavaş salça kullanabilirsin dedi domates için biraz daha bekle dedi canım. O yüzden koymaya başladım.yavaş yavaş Alıştırmamız gerektiğini düşünüyor ileri ki dönemlerde yemeklerle ilgili problem Olmaması iÇin. Eğer doktorumuz söylemese ztn ben onu yapmayı düşünmüştüm.
BoncukAnnesi BirSevda-iki-Emanet_Sahibi tuz kullanıyor mszn canım ? Çevremdeki herkes kendine ne yapıyorsan yedir diyor ama ben tuz koymuyorum ona göre yapıyorum hep yemeklerini
BirSevda-iki-Emanet_Sahibi BoncukAnnesi evet biz nasıl yiyorsa onada o sekilde veriyorum ayırmıyorum. Bizde zaten cok tuz tüketmiyoruz. Az yeöege lezzet verse yetiyor. Oğluma hersey den yediriyorum hem büyüdük e yeme sıkıntısı da cekmezler. Cogu bebek yemek seciyor. Benim oğlum normal püreli sade setlerde hiç sevmedi bende yemek yediriyorum siz nasıl yapıyorsunuz? Ben salçalıda yapıyorum yemekleri doğal ev salçası yapıyoruz biz tatlı biber
BoncukAnnesi BirSevda-iki-Emanet_Sahibi bende bize yemek yapar gibi yapıyorum canım ama sadece mesela kabak yemeği diyelim domates koymuyorum bide tuz. Onun haricinde soğanlı biberli sarımsaklı fln yapıyorum.
Kubra_2019 3 ana öğün veriyorum aralarda.mutlala.meyvesi eksik etmiyorum elime veriyorum ben yediriyorum yemekleri tuzsuz ve ve bebek salçası ile yapıyorum herşeyi veriyorum ama kurufasulye ve nohut hic vermedim denemek istiyorum. 🌺
BoncukAnnesi Hunili aynen bende bi denemek istiyorum bakalım tepki verecek mi 🤷🏼♀️ Aslımda 1 yaşa kadar vermeyin diyorlar ama işte yavaş yavaş da alışabilir
BoncukAnnesi Mina181019 bende bugün içirdim çok şükür bi problem olmadı gibi gözüküyor severek yedi 😊 ben oğluma mercimek, yoğurt çorbası ve tel şehriye çorbası yapıyorum canım onları seviyor içiriyorum. Bi tarhana vermemiştim onu da senden cesaret aldım denedim bıgün 😊