Meryemarya Kızlar yeni Doğum yaptım 13gun oldu sigortadan para alacağım eşime ocak gibi gelin demişler miktarda söylememişler alan varmı varsa ne kadar aldınız acaba
irmiiik13 Meryemarya 149 tl süt parası 300 tl ilk çocuk için para veriyolar ama pttden alıyosunuz parayı sigortadan değil onuda sadece siz alabiliyosunuz kimlikle e devletten takip edebilirsiniz
Duce28 Meryemarya balla canim 40 gun oldu sadece sut parami alabildim ne dogum yardim param ne rapor param ortada yok henuz 🙁🤔
irmiiik13 Duce28 raporunuzu onaylattınızmı? Pttden alıyosunuz e devletten takip edin süt parasını siz söylüyorsunuz pttye onlar veriyo herhangi bi yere para yatmıyo
Meryemarya irmiiik13 calıştıgınız yerde 90gunluk bir sigorta geçmişiniz varsa sigortadan size bi miktar para veriyorlar ve en son bu miktar 5bin tlydi bahsettigim bu sut parası falan hepsi içindeymiş
Ata 1 ağustosta doğum yaptımDoğumdan bir ay sonra 300 tl yattı sanırım doğum yardımı o. ekimde rapor paramın yarısı artı 149 liralık emzirme parası yattı. Aralıkta da rapor paramın ikinci yarısı yattı.
EsraDeniz Ata merhaba 300 tl için nereye başvuru yapmamız gerekiyor? Bir de rapor için özel bir başvuru var mı yoks otomatik yatıyor mu emzirme gibi?
Tugbasaydam Doğum önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay olmak üzere iki kere yattı bana rapor bitiş tarihinden hemen sonra 1 2 içerisinde yatıyo e devlettende kontrol edebilirsiniz toplamda 5.800 aldım ben
irmiiik13 Meryemarya siz doğum raporu parasından bahsediyorsunuz ben onu aylık olarak onaylattırıp maaş gibi alıyorum
Meryemarya irmiiik13 evet ama eşime Ocak’ta gelin demiş ve hiç bir bilgi vermemişler bende merak ettim e devletten de baktım bişey yazmıyor inş bir sorun olmaz ☹️
irmiiik13 Meryemarya rapor bitmeden raporu onaylayamıyosunuz parça parça alıyorsunuz yada arkadaşların yazdığı gibi eşinizi neden çağırmışlar anlamadım sigorta para vermiyoki🙄
Ata EsraDeniz 300 tl için eşim bebeğe kimlik çıkartmaya gittiğinde bilgisini direk nüfus müdürlüğünden vermişler. Yani kimlik için başvurduğunda doğum yardımı için de başvurmuş oluyorsunuz. Ben 170 den takip ettim yatıp yatmadığını hep
irmiiik13 Duce28 raporunuzu onaylamamış olabilirler mi? Doğum parasını pttye rapor paramı alırken bide doğum param var diye söyledim verdiler e devlette gözükmüyodu o
Duce28 irmiiik13 onaylandi diye biliyorum 170 ve bagli oldugum kurumu aradim incelemede diyorlar anlamadim bir turlu