Selvaelyennn Arkadaşlar yeni aldım arkadaşımdan. Kitapçığı yok. Nasıl kullanılıyor bana bir tarif edin. Bugün patates havuç haşladım. Blenderdan geçrdm. Başka brşey yok. Çorba falan nasıl oluyor. Bilen anlatablir mi bana😕😕
canimoglum53 Selvaelyennn arkasinda ki su haznesine su koyuyorsunuz olculu bardagi cikiyor icinden. 5 dk haşlama yapacaksaniz 50ml su mesela. 10 dk haslama icin 100ml. Her 5dk eklemek icin 50ml su ekliyorsun. Kus basi seklinde kesiyorum oyle atiyorum ben. Haslaninca da ters cevirip blender yapiyorsunuz. Biraz karisik bende zor cozmustum ama alisinca kolay. Ama icinden kitapciginin cikmasi lazimdi
Sennha Selvaelyennn hangi sebzenin pişirme süresini soruyırsunuz isterseniz atabilirim kitapçığı var bende
Selvaelyennn canimoglum53 ben arkadaşımdan aldım sıfır değil. Anlayamadım birtürlü. Ben bir çay bardağı koyuyorum yeterli mi acaba
canimoglum53 Selvaelyennn canim 1 cay bardagi 100ml. 10 dk boyunca haslama yapar. Ama mesela elma falan haslarken 5dk yeterli. Yarim cay bardagi su koyman yeter. Internetten sebzelerin haslanma surelerine bakip ayarlayabilirsin. Mesela 20dk haslama yapmak icin 200ml koyucaksin. 1 su bardagi gibi
Selvaelyennn canimoglum53 çok teşekkür ederim. Çorba nasıl oluyor. Tarif eder misiniz. Mesela ben geçen kabak patates ve havuç haşladım. Blendırdan geçirdim. Nasıl çorbaya döndürücem onu su falan mı katmam gerekiyor
canimoglum53 Selvaelyennn evet su ve zeytinyagi olabilir. Benim oglum 5 aylik ama bende corba yapiyorum doktor izniyle. Ben bazen irmik hasliyorum onu katiyorum icine. Bazen pirinc haslayip katiyorum :) irmigi meyve purelerine de ekliyorum. :)
canimoglum53 Selvaelyennn instagramin varsa bende ki kitapcigin fotosunu atabilirim. Meyve sebze ve et balik gibi seylerin kac dk haslanmasi gerektigi yaziyor ve kac ml su ile olacagi falan yaziyor resmini cekip atabilirim yarin sana