Yeniann3 2 günlük oğlum var. Malum emzirmeye çalışıyorum. Göğüs uçlarım aşırı ağrıyor. Önerebileceğiniz birşey var mı?
Annesirintugceuzun Yeniann3 Siyah kısmın tamamını bebeğinizin ağzına verebilmeniz gerekiyor. Zamanla çok rahat yapacaksınız merak etmeyin. 👌
balcicegin_annesi Yeniann3 yara olmadan hametan pomad olanını öneririm ben ilkimde 2 ay çektim herkes şunu al şunu kullan diyebileyim sürecim uzamıştı ama bu doğumumda doktorum hametan yazdı beş altı kez kullandım kenarı kesilmişti agrı yapıyordu çok şükür 20 güne duzeldi bir kullandığın şeyi en az 20 gün düzenli kullanmanı da öneririm tecrübem bu şekil oldu
Lincsavar Yeniann3 Merhabalar ben de 40günlük anneyim ilk 1 hafta çok acı çekmiştim emzirirken.Ben lansinoh göğüs ucu kremi almıştım ama geçmemişti daha sonra gümüş kapaklardan kullandım.Önce lansinoh sonra gümüş kapakları taktım öyle fayda gördüm.Her emzirmede yıkıyodum ya da siliyordum uçları ve kapakları.Sonra zaten 15-20 güne geçti düzeldi daha da kullanmadım.Gümüş kapaklar baya faydalı tavsiye edebilirim rahatlıkla.
Muhammedd23 Yeniann3 lanolinli kremi bebek emmeye başlamadan sür. Şimdi ilk günler süt az gelir kuru emmektende çatlıyor. Onu sür öyle emzir
Defnezeynep1 Kesinlikle göğsünün tamamını ver canım ucunu değil yara olur. Göğüs kremin varsa her emzirmeden sonra ince tabaka halinde sür yoksa eğer garmastan pomad öneririm
Yeniann3 Defnezeynep1 hamileyken çatlaklığım vardı doktorum bi krem vermişti ama o olur mu bilmiyorum. Sürünce nasıl emecek
GUBILIK Yeniann3 eczaneden krem alın. Emmesi sıkıntı olmayan kremler var. gogus ucunuz zamanla yumusacayak.
Defnezeynep1 Yeniann3 elindeki kremin kullanımına netten bak istersen bazı kremler sürünce silmene bile gerek kalmıyor hatta bebeğin ağzında Pamukçuk çıkmasını engelliyor bazısını da yıkaman gerekiyor canım
Defnezeynep1 Yeniann3 canım mastit olmuş olabilir misin ben ateşlendim doktora gittim mastit çıktı göğsüm ağrıyor dedim baktılar ateş yaptı bende çünkü zamanla sende de olabilir sert mi göğüslerin
Muhammedd23 Yeniann3 sıcak banyo yap sonra göğüs masajı ya emzir ya sağ. Taş gibiydi mastit olabilir sun
minesk Yeniann3 benim kullanmadığım krem kalmamıştı, herkesin söylediği kremleri aldım, dünyanın parasını harcadım. Tahin yağı sür, henüz çok başındasın, ilerletmez hem, hemde ilerleyince zor toparlanıyor, Allah kolaylık versin.
Yeniann3 Muhammedd23 mesela sağ göğsümü kremledim diğelim 2 3 saat onu emzirmiyorum. Diğer tarafı veriyorum. Sonra taş gibi oluyor. Süt diye düşünmüştüm
Defnezeynep1 Yeniann3 canım büyük ihtimal sende mastit olmuşsun sütü tamamen boşaltamama durumu bende tam anlamıyla bilmiyorum ama göğüs çok sıcak ve sert oluyor ağrı yapıyor bana ateş sıtmalanma yaptı doktor sağ ğöğsünü boşalt dedi. Antibiyotik başlattı socak kompres yap öyle emzir enzirdikten sonrada sağ göğsünü bende yapmaya çalışıyorum
Muhammedd23 Yeniann3 süt dolduğu için öyle oluyor bu sefer onu versen boşalır mastit olmaz..mastit olunca bazı yerler çok ağrır elleyemezsin
Yeniann3 Defnezeynep1 benim kontrolüm te cumartesi. Bebeğimin kontrolü bugün onun doktoruna sorsam öneride bulunur mu acaba
Defnezeynep1 Yeniann3 illa ki bebek doktoru olduğu için bilgisi vardır ana muayene eder mi bilmiyorum canım ama sor tabiki sen muhakak göğsünü boşaltmaya çalış mastit önemli birşeymiş bende ateş titreme yaptı bol bol emzir ve sağ göğsünü sıcak havlu koy sıcak su ile ov rahatlayacaksın farkı göreceksin